Måske undrer du dig over MIPS, og hvad det egentlig betyder? I dag ser man flere og flere cykelhjelme, snowboard og skihjelme, men også skaterhjelme, som har betegnelsen ”MIPS”. Ved disse hjelme indgår MIPS ofte i enden af navnet, men samtidig vil der også fremgår et lille gult emblem/klistermærke på hjelmen, hvor der står MIPS – og det er din garanti for, at det er en hjelm med MIPS-teknologien.

 

Hvad er MIPS?

MIPS er efterhånden blevet et vigtigt begreb, når du skal købe hjelm, og det er uanset om det er til ski, cykling, vandsport, skating eller noget femte. MIPS står for Multi-Directional Impact Protection System, og alt i alt giver det dig en højere sikkerhed, når det kommer til valg af hjelm. Se derfor efter det lille gule mærke med de sorte bogstaver.

Det unikke ved MIPS er, at det er skabt til at tage hensyn til, hvordan et hoved, såfremt det rammer jorden, rammer jorden – og derfra giver det dig det “bedste” udgangspunkt for, at du slipper fra dit styrt med minimale konsekvenser. MIPS teknologien er udviklet i Sverige og effekten er tydelig!

Hvorfor bør jeg bruge en hjelm med MIPS?

En hjelm med MIPS vil øge sikkerheden og ikke mindst minimere chancen for at påtage sig en hjernerystelse. En MIPS hjelm vil altid være mere sikker, da teknologien afleder en del af det slag, som du eventuelt måtte påtage hovedet ved styrt.

Der er heldigvis sket utrolig meget udvikling af hjelme gennem de senere år. En MIPS hjelm er skabt til at beskytte dit hoved mod slag og styrt – dette er den fra alle vinkler, så uanset hvordan du falder vil din MIPS hjelm tage en del af faldet.

smith-scout-mips-skihjelm-sort

På ovenstående billede ser du f.eks. en skihjelm med MIPS, og du kan kende, at det er en MIPS på det lille gule mærke. Dette er en Smith Scout skihjelm med MIPS, som er en blandt mange af de SMITH skihjelm, som vi forhandler.

Hvordan virker MIPS?

En hjelm med MIPS beskytter dig helt grundlæggende fra alle værst tænkelige måder og vinkler. I bund og grund er MIPS skabt med et ekstra lavfriktionslag inde i selve hjelmen. Dette lag adskiller sig fra det ydre, og derfor vil det automatisk aflede en del af stødet, således at det ikke direkte rammer hovedet.

Forestil dig at et lag i hjelmen ikke afledes, så vil det have nemmere ved at give en hjernerystelse. MIPS teknologien har derfor stor effekt, og skal bestemt ikke undervurderes. Dette er også en af grundene til, at vi hos SURFMORE anbefaler skihjelme med MIPS, men også cykelhjelme og hjelme til skating.

Du kan også se videoen til venstre, der forklarer, hvordan MIPS fungerer i en virkelig situation.

Hvilke hjelme er udstyret med MIPS teknologien?

I dag findes MIPS teknologien i rigtig mange hjelme. Ligegyldigt om du er på jagt efter en ny skihjelm til herre, skihjelm til dame eller sågar en god skihjelm til børn, har du mulighed for at finde en, der er udviklet med MIPS. Det samme er gældende for hjelme til cykling, skating og meget andet – der er altid en variant, som er udviklet med MIPS – og denne skal du vælge! MIPS er blevet meget udbredt gennem de senere år og ikke uden grund. Teknologien virker, og effekten er tydelig!

I de senere år af Tour de France oplevede man flere og flere ryttere med hjelme, som alle var designet med MIPS. Det må være et nogenlunde pejlemærke!