I Danmark findes mere end 7000 km kystlinje, og dertil kan du tilføje fjorde og søer til rækken af de fedeste windsurf spots i hele landet. Vi har nemlig ALLE muligheder for at få max styr på windsurfing herhjemme, og du kan gøre det samme!

Windsurfing kan dyrkes på alle niveauer. Om du er mega god, øvet eller bare en grønskolling og begynder uden lige, kan du stadig få succes og glæde med windsurfing. Vi har nemlig mange spots, så du har rigeligt med muligheder for at komme godt i gang og taget dit niveau i betragtning. Frygt ej!

Langt de fleste windsurfere starter på en lille sø eller fjord. Her kan du windsurfe i fred og uden store bølger og blæst. Det er helt perfekt som nybegynder. Få styr på windsurf trapez, fodstropper og planing. Det er her du får dine første succeser på vandet!

Inden du ser dig om, er du blevet bedre. Din trapez bliver pludseligt et must-have, og vejrudsigten bliver pludseligt interessant. Nu skal du holde øje med vind og vejr. Hvornår er der vind til windsurfing og hvor meget vind skal der være?

 

Windsurf spots i Danmark: Hvor skal jeg windsurf?

Uanset hvor du vil windsurfe, er det godt at vide lidt om forholdene og ikke mindst have en smule lokalkendskab. Det kan være, at der er en kraftig understrøm, en stor sten eller alt for meget tang.

Det kan være svært at vide som begynder, eller hvis du aldrig har været windsurfet på det givne spot før. Alliér dig med lokale og lær om forholdene. Det giver dig langt bedre betingelser og oplevelse i sidste ende.

Læs med herunder hvor vi gør dig klogere på de steder, som vi synes er de ultimativt bedste til windsurfing i Danmark. 

klitmoeller-surf-solnedgnag

Klitmøller og windsurf: En guddommelig kombination

Klitmøller og windsurf har altid været synonym med hinanden. I dag er Klitmøller et af de bedste windsurfing spots i hele Europa. Tyskere, svenskere og hollændere valfarter hertil, og de bruger gerne flere uger langs den danske kyst for at windsurfe i Vesterhavet.

Klitmøller leverer næsten altid perfekte vejrforhold, uanset om du er til windsurfing, kitesurfing, wingfoil eller bare ønsker at padle i bølgerne. Her kan du altid få et adrenalin rush og du kan samtidigt nyde godt at byens mange små spisesteder og restauranter. Klitmøller er blevet ekstremt populært og velbesøgt, så meget endda at huspriserne er steget til månen.

Windsurfing i Hanstholm

Hanstholm er alle windsurfers drøm. Mange kalder hele området for Cold Hawaii, og det er nok ikke uden grund. Her har du nemlig fantastiske forhold til windsurfing, og ja faktisk, så er alle slags surfing oplagt langs kysten. Dog dog dog….vandet er koldere end på Hawaii, så medbring hellere en god våddragt (og er du afsted om vinteren, en våddragt til vinter)!

Prøv kræfter med windsurfing i Hanstholm og bliv vasket igennem. Her får du bølgerne at opleve, og du kommer ikke uden om de lugtende fiskemelsfabrikker. De lugter specielt, men det er altså en del af surfoplevelsen i Hanstholm.

windsurfing-hanstholm-danmark

Windsurf i København

Det kan være svært at tro, at du faktisk kan windsurfe i København. Men det er muligt, og det er faktisk helt udemærket, gode windsurfing spots. By og natur hænger ikke så tit sammen, men i København er der op til flere steder, hvor du kan dyrke windsurfing og ellers kan du tage mod Roskilde Fjord eller Nordsjælland, hvor du også finder masser af kyst, gode bølger og fine forhold til windsurfing.

amager-strandpark

Windsurfing ved Amager Strandpark på Amager

København er unikt for sin storby. Udover utallige kaffebarer, kødbyer og mange spændende og ikke mindst dyre restauranter finder du også Amager Strand, som er et velbesøgt surfspot. Her kan du kitesurfe, prøve kræfter med wingfoil, og så er der endda en af Danmarks fedeste windsurfskoler drevet af vores kære, gode kammerater, Rasmus og Ole.

Skal du være verdensmester til windsurfing, og gerne hurtigt? Tag fat i Copenhagen Surf School og prøv kræfter med et af deres mange kurser. Her vil du hurtigt få flair for surfing på alle parametre.

Du kan kigge direkte på flyverne til/fra lufthavnen, og du er ikke mere end nogle få stop med metroen fra Rådhuset.

 

Windsurf i Sydhavn

I Sydhavn, 2450 København, er det også muligt at windsurfe. Og her er der faktisk også en klub, som du kan melde dig ind i. Den hedder Sydhavnens Windsurfer Club, og her kan du melde dig ind, få lektioner, men også opbevare dit eget windsurfing udstyr, som master, bomme, boards, windsurf finner og alt tilhørende. Det gør, at du kan surfe når det passer dig og vinden står godt.

Windsurfing i Hvide Sande

Hvide Sande er ikke bare en gammel fiskerby, nej. Her har du det hele og et af de bedste windsurf spots til begyndere. Hvide Sande er et rigtig godt sted at lære windsurfing fra den helt spæde start, og når du bliver dygtig tilbyder Hvide Sande endda stadigvæk rigtig gode forhold for de øvede surfere.

Westwind er kendt for at uddanne begyndere og gøre dem til gode surfere i løbet af kort tid. Udstyret er up to date og instruktørerne giver dig sikker og tryg behandling. Her bliver du introduceret til udstyret og forholdene er altid i orden. Du kan nemlig ikke drive længere væk, end at du altid kan hentes ind. Instruktørerne er alle windsurf-eksperter på hvert sit niveau og sætter dig ind i, hvordan windsurf sejl, windsurf boards og sporten i sig selv fungerer.

I Hvide Sande finder du ydermere også en af danmarks bedste kabelbaner til vandski og wakeboard.

windsurfing-hanstholm-danmark

I Danmark findes et hav af fjorde. Roskilde Fjord er populær til al slags surfing (også kitesurfing og wingfoil), men også Limfjorden, Ringkøbing Fjord og der er mange flere. En fjord er et forholdsvis sikkert sted at windsurfe. Du er i trygge hænder, hvis du vælger at gå ud med dit windsurf udstyr på fjorden.

Som erfaren windsurfer kan du tage til Vesterhavet. Find dit mindre windsurfing bølgeboard frem og giv den fuld gas gennem brændingen. Hop på bølgerne, lav duck-jibes og kombiner det med fisk og øl på madbaren. Tja.. Hvem sagde det gode liv og ikke mindst surferlivet?!