Wing-foil – det sidste nye inden for surfing!

Windsurfing kender du og det samme gælder for kitesurf, og paddleboarding. Surfing er i bund og grund mange forskellige aktiviteter og intet er bedre end andet. I sidste ende  er det et spørgsmål om at være aktiv og komme ud på vandet. Mange af os har nemlig alle sammen samme interesse og lyst i det aktive, maritime liv. 

Det sidste nye skud på stammen inden for surfing kaldes wingfoil. Det er en unik hybrid mellem det klassiske windsurfing, kombineret med en foil og en slags kite, som den du kender fra kitesurfing

Wingfoil er innovativt, fantastisk skægt og let at komme i gang med. Kravene til udstyret er minimale og vindområdet er enormt stort. For dig betyder det at du er hurtigt i gang og investeringen i grej er noget nær minimal. 

Hvorfor opstod wingfoil surf?

Wing-foiling kombinerer det klassiske windsurfing, kitesurfing og giver dig rigtig mange timer på vandet. Udstyret er nemt at håndtere. Det fylder ikke alverden og du kan bruge den samme rig i stort set alle forhold. Selvfølgelig kan du altid købe dig fattig, (det ved du!) men som udgangspunkt er du ret godt kørende med én rig. Det vil sige; et board og én wing!

Wingsurfing kombinere alle surf decliner, her svæver du bare henover vandet og dit board vil ikke engang røre vandet. Måske har du set det i den lokale havn. Det ser vildt ud!

wing-foil-surfing-f-one-rocket
wing-board-surfing

Hvad koster et sæt wing foil? 

En komplet wingsurf pakke kan erhverves fra omkring kr. 16.000. Er du helt grøn og begynder, så gå efter en komplet wing-foil pakke bestående af en wing, et wingfoil board, foil med mere. Dermed ved du at alle komponenter passer sammen og at du kan få succes fra start med udstyret. 

Gå efter wing foil fra de anerkendte brands. De største surfbrands har efterhånden gennem mange år udviklet wing foils og derved kan du være sikker på, at du får fat i den sidste nye udvikling. Det er nemlig ingen hemmelighed, at wing foiling har udviklet sig ekstremt meget over de senere år. 

Populære mærker til wingfoil 

Nogle af de mest populære mærker indenfor wing foil er blandt andet NeilPryde, Cabrinha, Dakine og F-One. Mærker som Fanatic og Duotone er også særdeles gode og prisen er samtidigt på et niveau, hvor langt de fleste kan være med.

Fælles for alle brands er at de alle er internationale og har teamriders til udvikling. Dette betyder konstant test og forbedring. Det er bestemt ikke uvæsentligt, når i skal ud og investere i wing foil udstyr. Det er nemlig jeres garanti for gennemtestet udstyr.

Hvilken type wingfoil bør jeg vælge?

At vælge det rigtige sæt wing foil kan godt være en udfordring, men vi hjælper dig gerne. Vi har et bredt udvalg af boards, wings og foils fra de bedste mærker på markedet. Tøv ikke med at konstante os og vi sammensætter et komplet sæt til dig. Du kan kontakte os på denne mail (kontakt@surfmore.dk)

Valget af board, wing og foil afhænger altid af din erfaring og vægt. Det er bedre at starte ud forsigtigt med begynder grej og med tiden optimere på board og foil, end det er at starte ud med professionelt udstyr og aldrig få succes. Det er klart vores overbevisning.