Bodyboards

Med et bodyboard kan du få tonsvis af sjov i de danske, men også udenlandske bølger. Vi ved hvor sjovt det er, og derfor har vi også et omfattende udvalg af bodyboards til børne og voksne. Rul ned på siden, og se alle vores gode tilbud på bodyboard.

Viser alle 5 resultater

  • Tilbud dolphin-wave-95-bodyboard

    Dolphin Wave 95 Bodyboard Inkl. Leash – Gold yellow/Royal Blue

    419,00 kr.
  • Tilbud nsc-bodyboard-roed

    NSC Bodyboard – Rød

    379,00 kr.
    Kun 9 stk tilbage
  • dolphin-wave-mighty-105-bodyboard

    Dolphin Wave Mighty 105 Bodyboard

    999,00 kr.
  • Tilbud nsc-bodyboard-blaa

    NSC Bodyboard – Blå

    379,00 kr.
    Kun 6 stk tilbage
  • dolphin-wave-105-bodyboard

    Dolphin Wave 105 Bodyboard

    499,00 kr.

Hvad er et bodyboard?

Ved siden af surf boards, er bodyboards noget af det næstmest populære til surfing i bølger. De er ekstremt begyndervenlige, og du udvikler hurtigt dine færdigheder inden for sportsgrenen. Bodyboards er et ideelt surfboard til alle, som ønsker at prøve kræfter med en ny sport indenfor surfgrenen – både hjemme i Danmark, men også på den næste strandferie.

Et bodyboard er et surfboard, som du ligger på, og dermed rider en bølge liggende.

Bodyboards kommer i mange forskellige modeller og størrelser, som enkeltvis har sine spidskompetencer. De kan både deles op i, hvilken type bodysurfing, du vil dyrke, men også din højde og niveau. Derudover findes der både bodyboards til børn, junior, men også voksne. Du bør derfor sikre dig, at du vælger en model, som passer til dig.

 

Hvilken form skal mit bodyboard til surfing have?

Hvilken bodyboard shape er den bedste? Og hvad skal du være særligt opmærksom på, når det gælder shapet på dit kommende bodyboard? Shape på bodyboard kendes også som selve formen, og her er der forskellige faktorer, som spiller en vigtig rolle:

 

Hvilken type tail (hale) på bodyboard?

Tail eller hale på bodyboards er bagenden på bodyboardet, og den påvirker stabilitet, hastighed og manøvredygtighed.

De to mest almindelige former på bodyboards er crescent tail (halvmånehale) og bat tail (flagermushale).

 

Crescent Tail

Denne form på halen er den mest almindelige bodyboard-hale:

  • U-formet
  • Mest brugte på bodyboards
  • God til børn og begyndere
  • God til store bølger og tubes
  • Sikrer dig god manvøredygtighed
  • Grundet u-formen er en stor del af kroppen i vandet, hvilket giver mere kontrol, når du befinder dig på bølgen

 

Fordele ved crescent tail:

Denne form for shape gør ikke kun boardet nemmere at kontrollere, men gør det også nemmere at placeredine hofter korrekt på bodyboardet. Crescent Tail er særledes begyndervenlig, og derfor også velegnet til begyndere og børn. Den sikrer dig manøvredygtighed og giver komfort, når du ligger på brættet.

Crescent Tail anvendes også som oftest i store bølger og tubes. Grundet formen har den et godt “hold” i bølgen.

 

Bat Tail

Formen på flagermushalen ligner flagermusens vinger, hvorfor den har fået navnet. Dette shape er specielt velegnet til bodyboard surfere med en højere kropsvægt samt små bølger:

  • Flagermus form
  • God til tungere bodyboardere
  • God i små bølger
  • Sikrer dig fart og hastighed
  • Mindre træk
  • Bagsiden af bodyboardet ligger højere i vandet grundet halen. Dette gør også boardet hurtigere, og sikrer dig manøvredygtighed

Du skal dog være opmærksom på, at boardet kan være mindre kontrollerbart i store bølger, og giver dig ikke samme stabilitet som halvmånehalen.

 

Nose

Næsen er den forreste del af bodyboardet, og påvirker bodyboardets manøvredygtighed.

En bred næse på boardet gør følgende:

  • Brættet bliver mere stabilt
  • Brættet får et bedre glid gennem vandt
  • Er som oftest ca. 28 – 33 cm bredt

En smal næse gør følgende for din bodyboard oplevelse:

  • Er mere manøvredygtigt
  • Sænker strømningsmodstanden i vandet
  • Giver en mere afslappet bølgeridning

 

Hvordan fungerer bodyboard surfing?

Når bølgen kommer, padler du dig op på den – her er det en god ide og oftest set, at man anvender svømmefødder – således kan du få mere fart på, og nemmere komme op på bølgen.

Når du kommer op på bølgen, kan du enten ride den til højre eller venstre.

 

Bølgeridning med bodyboards

Bodyboard surfing er ulig andre typer for surfing, muligt at gøre på forskellige måder. De fleste tror, at man med bodyboard surfing, kun kan ride bølger liggende, men der er faktisk tre forskellige stilarter indenfor bodyboard surfing:

 

Prone

Prone er den klassiske måde at ligge på bodyboardet på, når du rider en bølge. Maven er placeret på toppen af boardet, mens den forreste hånd tager fat i hjørnet af bodyboardet og den bagerste hånd tager fat i siden. Dette er hvad du oftest vil se, når du ser andre dyrke bodyboard surfing, eller søger på YouTube.

 

Drop knee

Når der tales om drop knee bodyboarding, betyder det, at du står på bodyboardet i en halvt knælende stilling. Den forreste fod er på forsiden af boardet, mens det bagerste knæ er på bagenden. Det kræver en del øvelse, og kan samtidig i starten være svært med svømmefødder – men når du har knækket koden, surfer du derudaf!

 

Stand op

Som navnet også antyder, står du her helt op på bodyboardet. Ingen af knæene rører brættet permanent. Denne stil er den mindst populære og samtidig utrolig svær at mestre – samtidig er det også den, som minder mest om normal surfing, som vi kender det.

Alle tre stilarter indenfor bølgeridning på bodyboard kan som udgangspunkt (næsten) rides på ethvert bodyboard. Men der vil naturligvis være specifikke modeller, som egner sig bedre til en type for bølgeridning end den anden.

 

Hvor kan jeg surfe på bodyboard?

Du kan i princippet surfe på dit bodyboard, hvor end der er bølger. Det kan f.eks. være i Klitmøller, Danmark, hvor der er gode og stabile bølger til bodyboard surfing. Du kan også tage dit bodyboard med på ferie og nyde de udenlandske bølger.

 

Hvilken størrelse bodyboard skal jeg vælge?

Når du skal finde frem til den rigtige størrelse på dit kommende bodyboard, afhænger det af din kropsvægt og højde. Du er mere end velkommen til at sende os en mail eller ringe, så guider vi dig gennem processen.

 

Bodyboard til børn og junior

Det er nemt for børn at komme godt i gang med surfing med et bodyboard. Faktisk er et bodyboard nemt og ideelt for mange børn, da bodyboardet egner sig rigtig godt til børn, som skal i gang med surfing. Et bodyboard til børnene er derfor alle tiders legetøj til sommerferien.

Et bodyboard er lavet i en skumkonstruktion, og derfor egner det sig især godt til børn. Denne konstruktion giver nemlig mulighed for at bruge bodyboardet hårdt og uden bekymring for, at bodyboardet går i stykker. Bodyboardet er derfor et perfekt surfboard til junior surferen.

Du kan typisk købe et bodyboard til surf for omkring 500 kr. De billigeste bodyboards koster ca. 3-400 kr. og de dyreste kan koste op til flere tusinde.

Som begynder kan du fint nøjes med at købe et bodyboard surfboard til omkring 500 kr. Her får du mange timers leg og plask i vandet!

 

Kombinér dit bodyboard med andet surfudstyr

Når du dyrker surfing, er det altid fornuftigt med en god våddragt, som sidder stramt til og kan tage de værste slag, hvis du skulle komme ud i større bølger, eller falder på dit surfboard.

Hvis du har set andre surfe på bodyboards, har du helt sikkert lagt mærke til, at de fleste har svømmefødder på. Svømmerfødderne er et must ved bodyboard surfing, og giver dig mere fart på, når du skal op på din bølge.

Når du kommer ud i bølgerne, og det ikke lykkedes (hvilket det desværre ikke altid gør), er det ikker sikkert, at du følges hele vejen gennem bølgen med dit bodyboard. Vi foreslår derfor, at du anskaffer dig en surf leash. På den måde vil du altid være tæt på dit bodyboard under surfing.

 

Køb bodyboard til børn og voksne på SURFMORE.dk

Hos os finder du et bredt sortiment af bodyboards både til børn, juniorer, men også voksne. Vi ved, hvor sjovt det er at benytte sig af bodyboards, når du vil ud i bølgerne, men det kræver et bodyboard, som passer til dig, dit niveau og din størrelse.

Har du nogen spørgsmål til køb af bodyboard, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi vil gerne hjælpe med rådgivning, så du finder det board, som passer ultimativt bedst til dig.