Guide

Udstyr

Hvad er en sikkerhedsleash?

En leash line er nødvendig, når du befinder dig ude på vandet. Den skaber tryghed, og sikrer dig, at du altid er i nærheden af dit Stand Up Paddle board. Leash linen skal placeres rundt om højre ankel, og skaber en forbindelse mellem dig og dit SUP board, hvis du skulle miste kontrollen eller falde i vandet. 

Vælg den rigtige leash fra starten!

 

Tryghed og sikkerhed

 Gå aldrig på vandet alene!

Uanset om du er windsurfer, SUP surfer eller tredje, så sejl aldrig alene. Lad altid andre vide, at du tager på vandet og hvornår du forventer at være tilbage. Hold altid andre informeret om dine planer. 

Holder du dig ajour med vejrudsigten, så har du altid en paratviden og udgangspunkt for dagens sejlads. Vil vinden tage til? Vil den dreje og hvad kommer det til at betyde for dig som surfer?

Kend dine begrænsninger og tilpas dit udstyr til vejrforhold der matcher dit niveau. Er du stadig begynder, så sørg altid garvede surfere til råd. Alle hjælper hinanden og det vil du også komme til at opleve. 

 

Gode råd

Tag hellere en tur mindre, end en tur for meget. Man kan godt komme til at havne i en kritisk situation og så er det vigtigt at have energi til at kunne håndtere situationen. 

Påklædning

I Danmark bør du ikke surfe i badetøj. Uanset om man SUP surfer, windsurfer, kitesurfer eller tredje, så er man hele tiden i kontant med vandet, og det afkøler oftest hurtigere end man tror – selv på sommerdage fra en skyfri himmel. 

I sommerhalvåret kan du roligt benytte dig af en våddragt i 3.2 mm mens du i foråret og efteråret skal se efter minimum 4.3 mm med lange ærmer. 

Den første våddragt?

Se efter en våddragt med lange ærmer, som er minimum 4mm som udgangspunkt. Det er en solid tykkelse til brug i både forår og efterår. 

Svømmevest

Det er lovkrav at bære svømmevest når du er på vandet. En vest er sikker, praktisk og hjælper dig med at flyde.

Hav altid svømmevest på uanset om du er begynder eller øvet.