ski-til-børn

Skiløb og børn 

Der er ikke noget bedre end at give glæde og oplevelse videre til sine børn. Det kan være alt fra glæden ved at spille musik eller fiske, men selvfølgelig også glæden ved sne og skiløb. Mange forældre ser frem til at børnene er store nok til, at familien kan tage afsted på skiferie og mange timer kan bruges aktivt i fællesskab i frisk luft og natur. 

Hvordan kommer børn bedst i gang med at stå på ski? 

Der er flere gode tips og tricks til at få børn bedst muligt i gang med at stå på både ski og snowboard. For især ski er det et velkendt trick at man investere nogle få hundrede kroner i en try ski samler

En ski samler sættes på spidsen af hver ski og det gør faktisk, at skiene ikke forsvinder for barnet når det står på pisten. Mange børn kan have svært ved at samle skiene som start, hvilket er helt naturligt. En ski samler hjælper med at holde skiene tætte og det styrker den gode førstegangsoplevelse i sneen. Dit barn vil altså langt hurtigere være i gang med at stå på ski end uden. 

Har du flere børn kan du derfor roligt overveje, om det kan give mening at købe en ski samler til barnets ski. 

Tilbehør til børn på ski 

Børn på ski kræver selvfølgelig en række tilbehør. Skiferie har sjældent været en billig form for ferie. Der er flere engangsinvesteringer som man må tage, men når disse først er gjort, så har man altså også udstyr til en lang årrække. Det kan f.eks være skibriller til børn

  • Skibriller 

Et par gode skibriller til børn kan sagtens bruges af barnet gennem mange år, før disse skal skiftes. Efterfølgende kan de nemt overtages af lillebror eller lillesøster eller videresælges til en anden familie. En skibrille holder nemt gennem mange år. 

Gå efter et par solide skibriller til dit barn, men hav også øje for farve og hvilket design dit barn foretrækker. Mange børn går op i farverne og derfor er det også vigtigt, at det er den rigtige farve skibrillerne til barnet har. Det forøger oplevelsen og glæden ved at tage dem på.

  • Skihjelm til børn

En skihjelm er ikke bare en mulighed. Det er et KRAV og alle forældre har pligt til at deres børn køre med ski hjelm. Forældre må selv om brugen af ski hjelm, dog synes vi at det ser tåbeligt ud, hvis man i ramme alvor mener, at man kan nøjes med en tynd hue. En skihjelm har et mega vigtigt forhold og det er at beskytte barnets hoved mød stød og slag. Skiferie er skægt, men det er ikke ufarligt og derfor skal man gøre brug af fornuftigt udstyr. Det kan nemlig godt gå hurtigt ned af bjerget.

  • Liftekortholder

En liftekortholder sættes på eller i din skijakke og holder på selve liftkortet. Det lyder kedeligt, men står du først ved liftindgangen og kan ikke finde dit liftekort, så har du et problem. Anskaf dig derfor en liftkortholder inden det er for sent.

  • Termoflaske 

Rigeligt med væske! Jep, den er god nok. Væske er vigtigt når først skiferien er i gang. Du er konstant aktiv og du tager beslutninger mens du har fuld fart på. Du har brug for væske og ordentligt mad. Mange fortrækker at have en lille rygsæk med på turen. Det kan være at du kan lide at have en smule proviant med, f.eks en sodavand, nogle snacks eller noget helt tredje. En termoflaske kan indholde saft eller varm kaffe.

smith-gambler-børn-skibrilel
liftkort-holder