rygskjold-skiferie

Hvad er et rygskjold? 

Der er flere forskellige typer af rygskjolde og alle er fremstillet på forskellige måder. Formålet for alle rygskjolde er selvfølgelig, at beskytte og dække dig for hårde slag og fald. 

En skiferie kan godt give blå arme og ben. Isen kan være uhyggelig hård som beton og derfor kan du godt komme uheldigt afsted. Det er blandt andet her et rygskjold skal hjælpe og beskytte dig mod fald på sne og is. 

Et rygskjold kommer som nævnt i flere forskellige konstruktioner og er designet ud fra forskellige designs. Nogle rygskjold er en slags plastik skal eller plade. Denne type rygskjold sidder primært fra nakken og ned langs rygsøjlen. 

I dag er rygskjolde som “veste” mega populære. Denne type rygskjold er designet som en almindelig vest, men med skumpuder og ABS plast for øget styrke og koncentration. Fordelen ved disse rygskjolde er at de er nemme at tage på og samtidigt tilpasser de kroppen rigtig godt. Rigtig mange foretrækker denne type rygskjold grundet bevægelighed og fleksibilitet! 

 

Hvorfor bruge et rygskjold? 

Du skal bruge rygskjold på din skiferie, da det beskytter og dækker din krop mod hårde fald. Et rygskjold beskytter og dækker din krop. Du skal derfor bestemt ikke undervurdere vigtigheden i godt udstyr som beskytter din krop. 

Skiferie ender for mange ofte med krykker, blå mærker og en dårlig nakke. Beskyttelse er derfor et vigtigt element, når skiferien begynder. Sørg for at have en god skihjelm, et par fornuftige skihandsker og selvfølgelig et rygskjold som tager slag og stød. 

Rygskjold til skiferie

Et rygskjold tages på overkrop og ryggen og har det formål, at det skal dække, beskytte og aflede hårde fald og slag fra din krop. Alle ved at en skiferie kan give blå mærker og knubs og derfor er et rygskjold også værd at overveje inden kalenderen atter siger uge 7 eller 14. 

De første mange måneder i det nye år handler for mange om, at glæde sig til at komme på skiferie. Skiferie har aldrig været en billig ferie, det kræver nemlig udstyr i form af rygskjold, skihjelm og oftest nye handsker til at holde varmen. Omvendt er skiferie en fantastisk mulighed for, at komme ud og være aktiv med resten af familien i lækre omgivelser, mens i giver den gas ned af pisten. 

Dette blogindlæg skal handle om rygskjold. Derfor har vi forsøgt at udarbejde en slags FAQ som skal give dig en fornemmelse, af hvilket rygskjold du skal vælge og hvordan du vælger det rigtige. 

Der findes rygskjolde til mænd, kvinder og naturligvis også ski friske børn. Hos os ser vi i dag et rygskjoldet som en fast del af udstyret til en skiferie. Et rygskjold er altså et beskyttelses element som alt andet du kender fra din skiferie. 

Rigtig god fornøjelse & tag en tur for os! 

flexta-rygskjold-børn

Hvordan vælger jeg det rigtige rygskjold?

Det vigtigste når du går på jagt efter et rygskjold er, at du finder et rygskjold som sidder tæt og tilpas til din krop. Du skal kunne bevæge dig med dit rygskjold, men samtidigt skal det også sidde tæt til kroppen. Det skal nemlig kunne tage stød og slag, hvis du falder. Skiferie kan gøre skide ondt, hvis du falder forkert og det gør man altså hurtigt. 

Et rygskjold er nødvendigvis ikke en nem ting at købe. Rygskjoldet skal selvfølgelig først og fremmest passe til din kropsform og det behov du måtte have. 

Rygskjold koster nemt kr. 500 og de dyreste koster op til kr. 2000. Se efter et rygskjold i prisklassen omkring kr. 1000. Her får du typisk høj kvalitet, god pasform og samtidigt et ergonomisk design. Et rygskjold behøver ikke koste mer end omkring kr. 1000 og slet ikke hvis du kun skal afsted nogle få uger hvert år. 

 

Hvilke rygskjolde har SURFMORE? 

Vi har flere forskellige typer af rygskjolde fra forskellige anerkendte mærker. Det er blandt andet rygskjolde fra Komperdell, som både fremstiller rygskjold til børn, mænd og kvinder. Kvaliteten er høj og pasformen er i top. 

FLAXTA er svensk design og funktionalitet når det er allerbedst. Vi har et bredt udvalg af rygskjolde fra FLAXTA til alle i hele familien. 

Hos SURFMORE har vi altid gjort meget ud af, at have de bedste mærker når det kommer til kvalitet, design og funktionalitet. Vi vil samtidigt have mærker som er nemme at bruge og hvor man som person med en almindelig indkomst også kan være med. Et rygskjold behøver i vores optik ikke at koste flere tusinde kroner. 

arva-rygskjold-unisex
rygskjold-skiferie

Hvad koster et rygskjold? 

Et billigt rygskjold koster fra kr. 600 og op. De dyreste rygskjold koster omkring kr. 2000. Gå efter et rygskjold som koster i nærheden af kr. 1000. Her får du den pasform du skal bruge, men du får samtidigt også et rygskjold hvor der ikke er slækket på valg af materialer, konstruktion og design. 

Et rygskjold holder gennem mange år. Faktisk vil vi mene at det holder 10 år nemt. Derfor gør det heller ingen forskel for dig, om du bruger kr. 900 eller kr. 1200 på et rygskjold. Det har intet at sige for din økonomi, hvis man husker sig på at et rygskjold kan bruges gennem mange år. 

 

Mærker inden for rygskjolde

Som nævnt tidligere i blog indlægget, så findes der et hav af mærker som laver rygskjolde. Det er blandt andet svenske FLAXTA som laver måske nogle af de bedste rygskjolde på markedet. Her får du nemlig en unik pasform, men samtidigt får du et rygskjold hvor der er taget højde for vægt, sved, åndbarhed og beskyttelse i sneen. Du kan derfor slippe din indre vovehals fri på skiferien. Rygskjoldet har din “ryg”. 

Komperdell har gennem mange år været et af de stærkeste brands på rygskjolde til aktiv skiferie. Komperdell rygskjoldene koster typisk en smule mere, men så får du også et gennemtestet rygskjold som kan videresælges til enhver tid. Mange som dyrker ridesport benytter komperdell og det samme gælder faktisk for folk som kører på MTB. 

Hvilken beskyttelse skal jeg bruge på skiferie? 

En skiferie kræver beskyttelse. Det er nok efterhånden gået op for dig, hvis du har læst så langt. Det er ej heller nogen hemmelighed, at skiferie koster en smule. Du skal have en skihjelm, et par skihandsker, skistrømper og måske også lidt beklædning og et rygskjold. 

Måske sidder du og tænker “FUCK” jeg bliver ruineret, ja det gør du måske, men omvendt skal du kun købe udstyret én gang. En skihjelm holder gennem mange år og det samme gælder for rygskjolde, handsker og skibriller

Udover skihandsker og skihjelm har du også brug for et par skibriller. Skibrillerne er svære at undgå, da de skal beskytte dine øjne mod flyvende genstande såsom skistave og tyske børn, men de skal også dække dine øjne for sne og ikke mindst vind. En skiferie er først god når du får fart på, derfor skal også have et par skibriller som beskytter dine øjne.