Find de helt rigtige skistrømper 

Kender du bare lidt til skiferie, så kender du også vigtigheden i et par gode skistrømper. Undgå for alt i verden bare, at finde dine almindelige hverdagsstrømper frem. De dur kort sagt ikke til ski og det er ikke bare et dårligt salgstrick. 

En skiferie kræver skistrømper og det er der flere gode grunde til. Det skal vi forklare dig mere om her.

 

Hvorfor skal jeg bruge skistrømper? 

Der er flere årsager til at bruge skistrømper på din skiferie. Skistrømpen har blandt andet end af de formål, at de overfører vægt og styrke gennem skistrømpen og ud i skistøvlen. Det lyder utroligt, men det er rigtigt nok og derfor er det ikke helt ligegyldigt at du bruger skistrømper på ferien. 

Udover at overføre kraft, så beskytter skistrømpen selvfølgelig også mod kunde. Skistrømpen består af flere materialer og dette er med til at give dig de bedste forudsætninger for ikke at fryse på ferien. Der er nemlig intet værre end at komme på tæske dyr skiferie og pis fryse. (det er vores sure erfaring) 

Skiferie er dyrt og mange fristes måske til at spare på skistrømperne. I vores optik laver du en fejl, hvis du forsøger at spare nogle få hundrede kroner på dine skistrømper. Glem alt om det, men investerer derimod i en håndfuld gode skistrømper. Det vil give dig en langt bedre skiferie og behag. Skiferie er dyrt, men husk på at mange af disse køb er engangskøb. Du behøver ikke nye skisokker til hver sæson. 

 

Hvilken skistrømpe skal jeg vælge? 

Skistrømper findes i alle farver, størrelser og flere forskellige materialer. Det vigtige er at du finder nogle skistrømper, som du kan lide og som du føler dig godt tilpas i. Skistrømperne skal helst være lange og sidde indtil cirka under knæet. 

Du skal selvfølgelig føle dig godt tilpas i de skistrømper du endnu engang vælger. Samtidigt har det også lidt at sige, hvor tyk skistrømpen er. De skal helst ikke være så tykke, at de klemmer i skistøvlen, så er de nemlig for tykke. Det er en smagssag og det kan du bedst vurdere. 

 

Hvorfor skal jeg bruge skistrømper? 

Skistrømper er en lige så vigtig del af en skiferie, som en skihjelm, et par skihandsker og et rygskjold

Du skal bruge skistrømper på enhver skiferie og der er ingen undtagelse. Skal du til Sverige, Norge eller alperne, så får du brug for skistrømper. Måske står du på ski, snowboard, bobslæde eller noget helt tredje. Skistrømper skal altså varme dine fødder og være med til at sørge for, at de forbliver tørre. De skal transportere fugt og sved fra fødderne. 

Hvad gør en skistrømpe? 

En skistrømpe skal holde dine fødder og tæer varme. Det er første prioritet og det som står øverste på listen over krav til skistrømper. Dernæst skal de transportere sved og fugt væk fra dine fødder og sikre at du ikke bliver nedkølet. På en skiferie skal du være aktiv og derfor skal du ikke fryse. Et par gode varme skistrømper er derfor essentiel for en perfekt skitur.

Hvilke materialer skal en skistrømpe indeholde? 

Valget af materialet i en skistrømpe er ikke ligegyldigt. En skistrømpe skal selvfølgelig holde dine fødder varme, men det er også vigtigt at det holder fugt og sved væk fra dine fødder. Materialet skal altså have den funktion, at den skal kunne aflede sveden. 

Skistrømper laves af alle de store brands. Af de mest kendte mærker indenfor skistrømper er blandt andet K2, Lenz og Peak. Dette er blot nogle få ud af mange kendte mærker. 

Materialerne er oftest blandinger i alt fra polyester, lycra, merino uld, elastan og polyamid. Der kan nævnes fordele og ulemper ved alle materialer, det vigtige for dig er blot at du finder et par skistrømper som du bryder dig om. 

Nedenfor kan du læse mere om de forskellige materialer i skistrømper 

  • Merino uld i skistrømpe 

Skistrømper i merino uld er typisk en smule dyrere end skistrømper i f.eks bomuld og syntetiske materialer. Dog er merino uld er rigtig godt materiale til skistrømper. Merino er uld og det holder i højeste grad dine tæer og fødder varme. Uld har den funktion at det både køler, men også varmer dine fødder. 

Merino uld er lugtfri. Det betyder altså (hvis du ikke har regnet det ud) at dine skisokker ikke kommer til at lugte grimt. Strømperne skal selvfølgelig vaskes, men de kan sagtens tåle at blive brugt, så længe at de blot bliver luftet og tørre fra gang til gang. Det er en af de store fordele ved at vælge skistrømper i merino uld. 

 

  • Syntetiske skistrømper 

Det er ofte syntetiske skistrømper du køber, når du skal have skistrømper i en fornuftig kvalitet til en fornuftig pris. Syntetiske skistrømper er til dels lette, de er tynde og så har de en god åndbarhed. Det er med til at øge komforten i dine skistrømper og selvfølgelig behagen i ski / snowboard støvlen. 

Langt de fleste i dag vælger syntetiske skistrømper og alle de kendte mærker laver skistrømper i syntetisk materiale blanding. Du kan derfor med god samvittighed købe en af disse typer skistrømper. 

 

  • Skistrømper i bomuld 

Strømper i bomuld er de strømper du formentlig bruger i hverdagen. Det er prisbillige strømper, de er slidstærke og så er de gode til hverdagsbrug. Dog er de mindre gode til skiferie. De holder ikke varmen på samme måde og samtidigt transportere de ikke sved fra fødderne. Det er altså en mindre god strømpe at vælge til skiferie. 

Køb skistrømper i bomuld hvis du har brugt alle penge på skihjelm, jakker og liftkort. 

 

Pleje af skisokker 

En skistrømpe bliver gerne brugt gennem en hel dag. Du står fastspændt i dine skistrømper og du suser frem og tilbage på lift og pist gennem hele dagen. Der er intet at sige til, at du også forbrænder en masse kalorier og måske endda dine skistrømper for en lidt træls lugt efter en lang dag i sneen. Det er en del af skiferien, så bare rolig. 

Skistrømper i merino uld kan blot hænges til luftning. Ikke sagt at de ikke skal vaskes, men uld lugter ikke, så bruger du uld skistrømper, så kan du i bund og grund nøjes med at vaske dem lidt sjældnere og i stedet hænge dem til luft efter brug. 

Derimod skal andre skistrømper helst vaskes ved mindst 65 grader, så kan du være sikker på at bakterier og den grimme lugt forsvinder.