Skiferien kræver skigoggles

Går du allerede og spekulerer over, hvortil skiferien går hen i år? Skal vi afsted og hvis ja, hvor skal vi så til? Det spørgsmål stiller mange nok sig selv og deres familier.

Hos SURFMORE har vi i år udvidet vores sortiment af ski tilbehør og det betyder, at vi nu tilbyder både skitasker, skibriller, rygskjold og en lang række tilbehør til den aktive skiferie. Vi har især opjusteret på udvalget af briller til skiferien. Endnu stærkere mærker, endnu større sortiment og selvfølgelig et hav af forskellige fede modeller til den kræsne skiløber.

Vi tror på kvalitet, oplevelse og priser hvor alle kan være med. Derfor handler vi også kun med udvalgte brands, hvor vi kender kvaliteten og produkterne.

 

Hvad er en skibrille? 

En skibrille er en vigtig del af den aktive skiferie. Faktisk er en skibrille helt essentiel for at opnå en god skiferie. Skibrillen har til formål at give dit syn de bedste forudsætninger for den perfekte skiferie. Samtidigt dækker skibrillen for vind og uheldige situationer. 

En skibrille skal beskytte dit ansigt og øjne, og selvfølgelig være med til at give dig det bedst mulige syn på pisten. 

Skibrillen skal være med til at øge glæden ved at stå på ski. De skal give dig godt syn og sidde godt til ansigtet. Det er derfor vigtigt at du finder de rigtige skibriller til netop dit behov. 

 

Hvad gør en skibrille? 

En skibrille skal sørge for, at du har perfekt syn, når du står på enten ski eller snowboard. På en skiferie kan dagene variere enormt og vejret kan være en kæmpe udfordring, hvis ikke du har et par gode skibriller. Skibrillerne skal være optimale og give de bedste forudsætninger for gode dage i sneen. Det kan være svært at se pisten rigtigt og derfor er det vigtigt, at du får de rigtige skibriller med optimalt glas til din tur. 

Det er derfor vigtigt at skibrillerne giver det rette syn. Det er nemlig med til at forøge fornøjelsen og ikke mindst glæden ved, at stå på både ski og snowboard.

Alle har prøvet skibriller som bare dugger og er umulige at se ud af. Det skal man som skiløber undgå og det kræver altså at man få et par gode skibriller som start!

Vælg den rigtige skibrille

At vælge den rigtige skibrille eller skigoggle til skiferien er ikke just en nem ting. Der findes et hav af forskellige typer skibriller i alverdens forskellige prisklasser. Vi har samlet et par gode tips til valg af den rigtige skibrille.

  • Det er først og fremmest vigtigt, at brillerne sidder tæt til hovedet og selvfølgelig din skihjelm. Det nytter ikke at de rasler rundt på hjelmen. De skal sidde tæt til ansigtet, da det er med til at give maksimal komfort og samtidigt skal de holde tæt for vind og sne. 
  • Anti-dug i en skibrille kan gøre en verden til forskel. En skiferie med briller, hvor det meste af skituren går med, at tage brillerne af og på, fordi der kommer dug i er skide irriterende. Se derfor efter, om de skibriller du kigger efter har aniti-dug funktion i brillerne. Det er en stor fordel og kan gøre din skiferie til en leg!
  • En skibrille skal være fleksibel og kunne give sig en smule. Materialet er vigtigt i en skibrille, da konstruktionen samtidig skal være stærk og kunne tåle stød og slag.  
  • Overvej hvilken type glas i din skibrille du bør vælge. Langt de fleste skibriller produceres i dag med orange/gult glas og det er også klart at foretrække. Orange/gult glas er det fortrukne for langt de fleste, da det er det mest allround valg. 

Skibriller til mænd 

Skibriller til mænd fås i alverdens farver, modeller og prisklasser. Forvent som udgangspunkt at du skal bruge minimum kr. 700 når du skal du at købe dine første skibriller. En skibrille til mænd er typisk større og har en større linse end en skibrille til kvinder. Det er derfor vigtigt at du køber den rigtige skibrille. 

Når du skal ud at købe din herre skibrille er der nogle få ting du bør overveje. Hvad er dit behov? Skal du blot på en uges skiferie med gymnasiet eller skal du på sæson med krav til forhold, skibriller og udstyr? Skibriller fås nemlig i mange forskellige modeller og prisklasser, og der kan være stor forskel på kvaliteten i hver eneste brille. Overvej derfor hvad dit behov for skibriller er. 

 

Hvorfor skal jeg bruge en skibrille? 

En skibrille ligner for de fleste måske bare en solbrille. Faktisk har skibrillen i høj grad til funktion, at skabe UV-beskyttelse for dine øjne. Skiferie betyder massere af sne og det reflekteres virkelig stærkt i øjnene. Det kan derfor gøre næsten ondt i øjnene, hvis ikke du benytter en skigoggle eller skibrille. 

Udover at beskytte øjnene mod solen, så skal skibrillen selvfølgelig også sørge for at dække og beskytte dine øjne mod vand, sne og slud på din skiferie. Dine skibriller skal sidde tæt til ansigtet og være relativt tætte omkring din skihjelm. Det giver den bedste oplevelse på pisten. 

 

Hvilken type glas skal der være i en skibrille? 

At vælge det rigtige glas til skibrillen kan godt være svært. Når vi siger glas mener vi selvfølgelig den linse, som sidder i selve skibrillen. En god linse er vigtig, da forholdene kan ændre sig og dit behov derfor kræver, at du er udstyret med den rigtige skibrille. 

I bund og grund skal du som skiløber eller snowboarder gå efter en allround ski brille. Altså en skigoggle som kan bruges i mere eller mindre alle typer forhold. Det kan være at nogle dage er overskyet og en smule tåget, mens andre dage byder på højt solskin. 

Nogle vælger at købe dyrt ind, men at have muligheden for at skifte linse efter behov. Det kan være smart og det er med til at give de optimale betingelser for perfekt skiløb. Det betyder at du derved kan udskifte din linse, som behovet ændre sig. For nogle kan dette være den perfekte og langt mest optimale løsning. 

Andre vælger at købe en allround skigoggle. Altså en goggle til ski som kan bruges i nærmest alle forhold og ikke kræver, at der justeres på linse med mere.

Skibriller til damer 

Skibriller til damer findes hos alverdens forskellige mærker. Nogle skibriller er unisex, mens andre skigoggles er decideret skibriller til damer. En skibrille til damer er oftest en smule mindre, da ansigtet naturligvis er mindre på en kvinde end en mand. 

Når du køber skibriller til damer er det vigtigt, at du får dem prøvet med skihjelm inden, at skiferien starter. Det er det fordi det er vigtigt, at udstyret passer sammen og sidder rigtigt på kroppen. Din skibrille skal sidde tæt og tilpas til ansigtet. 

 

Hvad koster en skibrille? 

Forvent at et par skigoggles minimum koster kr. 500 og helt op til kr. 2500 for de dyreste skibriller. Forskellen i kvaliteten, materialerne og designet kan varierer vidt, så du bør i høj grad være opmærksom på at pris og kvalitet altså hænger sammen. 

Et par skibriller til kr. 300 giver ikke på nogen facon det samme som en god kvalitetsbrille til kr. 1000. Hos os mener vi at du med et budget på kr. 700-800 kan nå forholdsvis langt. Linserne bliver mere og mere avanceret med anti-dug, ridsefrit glas og mange andre funktioner. Alle disse tiltag koster selvfølgelig lidt, men kan være meget værd på en skiferie med skiftende vejrhold. 

Nogle af de dyrere skibriller kan være 100 Percent NORG modellen. Her får du alle ultimative funktioner i en samlet skibrille designet i californien. Anti-dug, ingen ridser og unikke materialer og design. 100 Percent NORG brillerne koster omkring kr. 2000.

Skibriller til børn

Hos SURFMORE har vi et stort udvalg af skibriller og skihjelm til både børn og voksne. Med børn på skiferie hører naturligvis også skibriller til børn. At komme godt fra start handler også om, at få succes allerede fra de første gange man prøver kræfter med sne under fødderne. Det er derfor vigtigt, at du som forældre sørger for ,at dit barn har et par gode og velfungerende skibriller. 

Skibriller til børn behøver ikke at koste en formue, men god kvalitet kan være givet godt ud. Samtidigt kan skibriller til børn nemt gå fra barn til barn i søskendeflokken. Overvej derfor at købe et par gode og velsiddende skibriller til dit barn allerede fra starten. 

En skibrille til børn skal give frit udsyn og sidde tilpas til hovedet. Det er samtidigt vigtigt, at skibrillen til barnet er en skibrille til børn og ikke en skibrille til voksne. Skibriller til børn har mindre mål og linse. Det er derfor vigtigt for dit barns skiferie, at det også er en skibrille til børn. 

Der findes et hav af forskellige typer skibriller til børn. Mange skibriller til børn kommer i dag med sjove og kreative designs, selvfølgelig en farverige mønstre.

 

Se vores udvalg af skigoggles hos SURFMORE 

Hos os finder du et lille, men nøje udvalgt sortiment fra nogle af de førende brands indenfor ski og snowboarding. Vi vil ikke have hvad som helst, men kun brands som konstant evner at sætte barren højt og kvaliteten i top. 

Derfor kan du købe skibriller fra 100 Percent i alle modeller. Vi har ydermere ekstra linser tilgængelige og mulighed for, at bestille bestemt modeller hjem efter behov. Udover 100% er vi også leverandør af Smith Optics og Messy Weekend.