radar-water-tube

Hvilke størrelsen water tube skal vi vælge?

En water tube fås i alt fra 1-person og helt op til modeller som kan bruges af op til 5 personer på vandet af gangen. Det gør water tubes idéelt til store som små familier. Børnene kan sidde dem på flere af gangen og de er altid udstyret med bløde og komfortable håndtag, som gør dem behagelige at bruge, endda også selvom farten bag motorbåden er høj!

Jo større water tube i køber, desto mere trækkraft fra motorens både kræver det også. Det betyder at hvis der sidder 3 personer i en water tube, så kræver det også at motorbåden kan trække 3 personers kropsvægt. Det er vigtigt at have overskud i motorbådens styrke, da det er sjovere når man kan regulere fart på water tube. Tag derfor dette som en huskeregel når i skal ud og købe jeres første water tube. Motorkraft er en faktor for god oplevelse på vandet!

Typisk koster en god water tube fra kr. 1200-1400. Det er primært 1 personers water tubes som er i dette prisleje, mens water tubes til 2-3 personer koster fra kr. 2000 og op. En water tube leveres altid med fodpumpe, mens du skal være opmærksom på at købe tov og reb til den selv. 

 

Hvilket materiale er en water tube fremstillet i? 

En water tube er designet i en tråd konstruktion og hertil er den beklædt i PVC. Dette er med til at give din water tube en enorm holdbarhed og slidstyrke ved brug. Du skal derfor ikke være nervøs for om den er stærk nok. Ofte er water tubes i god kvalitet overtrukket med nylon materiale for at øge komforten ved brug. 

PVC materialet i gummiringen giver slidstyrke og stabilitet, mens nylon er med til at give komfort og øget behagelighed. Nylon er blødt og behageligt og du kan derfor trygt sidde behageligt på vandet i din water tube. På årets varmeste dage er en water tube idéelt til brug i badeshorts og sup vest. 

Water Tube

Måske har du allerede set det på ferien eller i den lokale havn. En water tube er en oppustelig badering, som kan spændes efter motorbåden. En water tube kan bruges af alle og giver timevis af leg og ballade på vandet. Nogle kalder water tubes for gummiringe til båden og dette er blot det engelske udtryk, så frygt ej når nogle taler om badering til båden. 

Lad ungerne få deres bedste sommerdage med en badering til båden susende i fuld fart. Og ej at forglemme, forældrene elsker det lige så meget som børnene. Her får i fantastiske timer sammen og med garanti for højt humør og glade dage. Baderinge til båden koster ofte ikke mere end kr. 1000 for de billigste modeller, mens nogle koster et par tusinde. 

Pris og kvalitet hænger selvfølgelig sammen, når i skal ud at investere i water tube. Vores klare anbefaling er altid at købe kvalitet fra starten. Det holder længst og dermed er i sikker på succes på vandet når i får pumpet jeres water tube op.

Har i allerede en motorbåd eller kender i nogle som har, så er en water tube idéelt legetøj og vi garantere, at du går træt i seng efter en dag på vandet med water tube bag båden. 

jobebadering

Hvilke water tubes findes der?

De mindste baderinge til båden findes i 1 person, som ofte har målene Ø137. Det er den mindste water tube på markedet og den er oplagt til brug af 1 person af gangen. Se en water tube til 1 person. Dertil findes baderinge til båden i alt fra 1-2-3-4 personers modeller alt efter behov og størrelse. Mange vælger en tube som kan bruges af 2 personer eller flere. 

Har du i forvejen en motorbåd som kan trække en water tube til 2 personer, så er det vores anbefaling, at i også går efter en lidt større tube. Det giver mulighed for flere brugere af gangen og samtidigt er det bare skide skægt, at gøre noget sammen med andre. Børnene kan sidde sammen i baderingen og det giver altså bare store smil på læben. Se en water tube til 2 personer

En anden mulighed for legetøj til motorbåden kan være denne banan tube. En banan tube kan nemt spændes efter båden og det fede er, at de kan sidde helt op til 4 personer på tuben af gangen. Man sidder bag hinanden og det gør det bare vildt sjovt at være på vandet. Samtidigt kan banan tuben bruges af alle i familien.  

 

Er en gummiring til båd og en water tube det samme?

I bund og grund er en gummiring til båden og water tube det samme. Forskellen er bare, at det ene er det engelske udtryk, mens det andet er det danske. Mange siger badering til båden. Det er nemlig håndgribeligt og til at forstå, mens water tube godt kan gøre nogle i tvivl. Begge dele er det samme, så du bør ikke være nervøs uanset om folk omtaler det water tube eller gummiring til båden. 

I de senere år er mange begyndt at kalde dem for water tubes. Samtidigt er water tubes atter blevet populære med mange nye farver, designs og dimensioner. Tidligere var gummiringe til båden blevet en smule kedelige at se på, mens de i dag kommer de fede farver og modeller. 

 

Hvor må man bruge en water tube? 

En water tube må bruges alle steder i landet. Det kan være på den lokale fjord eller i vesterhavet på en dag med roligt vand. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke må sejle med fuld fart i indsejling i din motorbåd. Det er ej heller lovligt at sejle i flere søer. Søer er ofte fredet for motorbåde og andre benzin fartøjer. 

Der er derfor flere steder du bør være opmærksom på brugen af gummibåd til motorbåden. Det er vigtigt at alle som bruger watertubes er opmærksomme på sikkerhedsaspektet og værner om hinanden og ikke mindst havnemiljøet. 

Det gælder blandt andet også brugen af svømmevest til tube bag båden eller generelt ved brug af motorbåd. Alle personer ombord i en motorbåd skal medbringe en svømmevest og hvis ikke svømmeveste eller redningsveste er medbragt, så er det faktisk bøde berettiget. Sørg derfor for at alle passagerer ombord på båden har en svømmevest med. 

radar-water-tube
supsvømmevest
radar-water-tube-2-person

Skal vi bruge en svømmevest til water tube?

Det klokkeklare svar er JA! I skal altid bruge en vest når i bruger jeres water tube. Der er ingen undskyldninger, men kun ene gode grunde til at få en svømmevest på, når motorbåden skal i vandet og baderingen eller water tuben findes frem. 

Hos surfmore mener vi kun at der er gode grunde til, at få en svømmevest på kroppen. Til dels øger den sikkerheden på vandet. Den er i høj grad med til at give opdrift, som jo er med til at holde dig ovenvande, hvis du skulle falde i baljen. Dertil tager svømmevesten også tryk og stød, hvis du nu skulle falde hårdt eller uheldigt. Svømmeveste er ofte lavet i en slags skum som også er stødabsoberende. Derfor tager en svømmevest også en del af det tryk du kan få, hvis du falder eller slår dig hårdt. 

Husk at pris og kvalitet hænger i høj grad sammen, når du skal købe svømmevest. Jo bedre pasform, materialevalg og bevægelsesfrihed du ønsker, desto mere må du også forvente at betale. 

En svømmevest skal ikke udskiftes hvert år eller hvert andet. Faktisk kan en god svømmevest fint holde i 5-8-10 år uden problemer. Den skal selvfølgelig blive ved med at være funktionsdygtig, men køber du god kvalitet fra starten, så har du også din svømmevest i rigtig mange år. 

Hvilken oppustelige svømmevest bør jeg vælge? 

Det er vigtigt at du finder en oppustelig svømmevest, som sidder godt omkring livet. Oppustelige svømmeveste findes i mange forskellige størrelser og typer. Fælles for alle oppustelige svømmeveste er at de aktiveres via en udløser og co2 patron. 

Det tyske firma Restube har specialiseret sig i at udvikle oppustelige svømmeveste. Restube er kendt for deres unikke tilgang til oppustelige svømmeveste. De vejer og fylder nærmest ingenting og samtidigt er de CE godkendte og har synlige farver. 

Restube er solgt over hele verdenen og samtidigt er de vildt praktiske og smarte. En restube kan bruges af både børn, såvel voksne og aktiveres nemt via udløseren. Når co2 patronen har været aktiveret indsættes blot en ny co2 patron. 

SURFMORE har også udviklet og skabt deres egen oppustelige redningsvest. Denne oppustelige svømmevest indeholder et rum til snacks og mobiltelefon. Derved kan du faktisk medbringe din telefon eller andet på din paddle tur. Den oppustelige svømmevest fra SURFMORE er designet til børn og familier og er især smart med det indbygget rum og den store oppustelige redningskrans. 

 

Er det lovpligtigt at bruge en sup vest? 

Det korte svar er, Ja! 

Du skal altid bruge en svømmevest på vandet. Faktisk er det i dag et lovkrav at alle på SUP board bruger en svømmevest. Det kan godt være at du har windsurfet engang eller at du er en god svømmer, men faktisk er det i dag et lovkrav at bruge sup vest og der er ingen undskyldninger. 

I sommeren 2021 oplevede flere at der blev udgivet bøder til folk på SUP board. Især havde mange indkøbt billige paddleboards, men havde glemt en lille ting, svømmevesten! 

Husk for pokker at få redningsvesten på. Der er ingen undskyldninger eller gode grund til ikke, at bruge den. Hos surfmore forsøger vi hele tiden at fortælle og formidle alt vi ved om sikkerhed på vandet. Vi bestræber os på løbende at lave youtube videoer, hvor vi fortæller om vigtigheden i at bruge en svømmevest til sup board på vandet. 

Se denne video hvor Peter fortæller om sikkerheden på vandet. 

Vil du surfe i bølgerne i vesterhavet, stå på paddleboard på fjorden eller sidde på water tube efter familiens speedbåd. Velkommen til – du er en del af den klub, som ALTID skal bruge svømmevest og det er kun for din egen sikkerhed. 

Denne regel og lovkrav er lavet for din sikkerhed og ikke for at genere dig. Sikkerheden på vandet er vigtigt og det er vigtigt at vi husker hinanden på vigtigheden i at bruge en sup vest. 

Hvilken water tube til 2 personer skal vi vælge?

Når i er flere personer som skal bruge en water tube, så bør i også have en water tube som giver plads til flere personer af gangen. Typisk er en water tube til 2 personer en anelse større, har mere plads og flere håndtag. Disse faktorer er med til at hjælpe med støtte og at du kan holde bedre fast, når du suser afsted på en water tube. Det er klart en stor fordel med flere håndtag, da det er nemmere at holde fast i farten. 

Water tubes findes i alverdens størrelser, farver og dimensioner. Nogle er firkantet, mens andre er runde og opbygget i flere moduler. Nogle er beregnet til at man sidder ned, mens andre er bedre lavet til at man ligger. Denne Radar Astro Water Tube er oplagt til at sidde ned og man kan bruge ryg modulet til at læne sig op af. 

 

Hvilket tilbehør skal vi bruge til en water tube?

En tube til båden kræver en smule tilbehør. I har brug for et reb som fås i flere forskellige længder og modeller. Nogle reb skal bare sættes til gummiringen, mens andre er med håndtag som man derimod holder ved, når man sidder på selve tuben til båden. Det er en smagssag og måske skal man bare købe det man tænker at man mest får brugt. Et reb til water tube koster fra kr. 300 og op. Det kommer i forskellige længder. Vores anbefaling er at købe et reb fra et anerkendt mærke. Derved er i sikker på at kvaliteten er i orden.