flyingfishfoil
jobeaspenvåddragtkvinde

Find din nye dame våddragt

Våddragten skal holde dig varm, aktiv og sørge for, at du ikke bliver nedkølet når du er afsted. Våddragten sidder naturligt tæt til huden, da dette er med til at øge isoleringen og varme som opstår gennem våddragten. Det er derfor vigtigt at din dame våddragt sidder tæt til kroppen og har en god pasform. 

En våddragt som derimod sidder løst vil ikke genere samme varme og isolering, da neoprenen ikke sidder tæt til huden. Det er derfor vigtigt at din våddragt sidder tæt til kroppen. Dette gælder især også omkring halsen og anklerne. Vi vil gerne at våddragten sidder tæt og tilpas på kroppen. Dog skal du selvfølgelig kunne bevæge dig og være aktiv på dit sup board. 

Du skal kunne bevæge dig i din våddragt, men den skal naturligt sidde tæt til hud og hals. Det er vigtigt, da det er med til at minimere vandindtrængning i våddragten. 

Står du på paddleboard, sup board eller vil du bare gerne i gang med vandsport? En våddragt får du behov for før eller siden, hvis du allerede nu ved at du vil i gang med surfing. Måske har du planer om at skulle i gang med at ro kajak, vandpolo eller noget helt tredje. Faktisk er der mange typer vandsport, hvor en våddragt bare er praktisk og rar at have. 

 

Hvornår skal jeg bruge en våddragt? 

Du skal bruge en våddragt hvis du har behov for, at være aktiv i vandet gennem længere tid. Våddragten hjælper med at holde dig tør, varm og aktiv mens du er i vandet. Det er derfor vigtigt med en god våddragt, som hjælper med at generere varme, mens du er i det kolde vand. 

Alle som dyrker wakeboarding, står på paddleboard eller windsurfer har brug for en våddragt. Det finder du hurtigt ud af, hvis du vil være aktiv på vandet i Danmark. Selvom solen skinner kan det sagtens blive koldt og du vil nødigt blive nedkølet. En god våddragt er derfor must-have til aktiv vandsport!

Det kan godt være svært at købe en våddragt på internettet. Hvilken type skal man vælge, størrelse og hvilken tykkelse passer bedst. Vi har samlet vores bedste råd, når du skal ud at købe din næste kvinde våddragt. 

Gennem neopren materialet skabes isolering, når huden ånder. Det er derfor vigtigt, at du også køber en våddragt, som er designet til aktiv vandsport og i nogle fornuftige neopren materialer. En billig våddragt kan have svært ved at holde dig varm, når alt kommer til alt. Det er simpelthen fordi materialet er billigt fabrikeret og det er svært at producere kvalitet i billige materialer. Pris og kvalitet hænger nøje sammen, når du skal ud at købe din nye dame våddragt. Se dig derfor godt om og køb din våddragter fra et af de anerkendte våddragt mærker på markedet.

Hvilken våddragt skal jeg vælge til SUP?

En våddragt til sup skal først og fremmest holde dig tør og varm på vandet. Det er essentielt, at våddragten holder dig tør og ikke mindst varm, når du er på SUP. Det er især vigtigt, da det kan blæse op eller du kan falde i. Falder du i vandet bliver du hurtigt kold og kommer til at fryse uden en våddragt. Sørg derfor altid for at bruge en våddragt. 

Det er vigtigt at du vælger en våddragt til sup som har godt med stræk og fleksibilitet. På et SUP board har du behov for at kunne bevæge dig, samtidigt med at du kan tage hurtige padletag og lave vendinger. Du har altså behov for mere bevægelighed og stræk i en våddragt, end hvad du måske tror. En neopren som har meget stræk og fleksibilitet er dyrere, end en stiv neopren. Derfor vil en god våddragt også hurtigt koste et par tusinde kroner. 

 

En varm våddragt er must-have på SUP

En varm våddragt er kort sagt must-have når du står på SUP. Udover at holde dig varm skal våddragten selvfølgelig også bidrage med massere af frihed. Du skal kunne bevæge dig og lave hurtige vendinger på dit sup board. Hurtige vendinger, surfing i bølger og paddle-tag kræver massere af bevægelsesfrihed. Friheden er vigtigt da det øger muligheden for at være aktiv og surfe bølger, samt være på vandet ud ubehag. 

Når du leder efter en kvinde våddragt til sup skal du derfor sikre dig, at der er massere af frihed og bevægelse i våddragten. Det er vigtigt for at få den optimale oplevelse på paddleboard! 

 

Hvorfor skal jeg bruge en våddragt? 

En våddragt er mere eller mindre et must-have til aktiv vandsport. Våddragten skal holde dig tør og varm, hvad enten du står på wakeboard, oppustelig paddleboard eller dyrker havsvømning. Våddragten skaber varme, mens den bruges aktivt. Derfor er den en vigtig del af udstyret når der bliver indkøbt sup boards og andet tilbehør

Udover at holde dig varm, mens du surfer skaber vådddragten også opdrift. Neopren er med til at give opdrift og samtidigt kommer der en smule luft i våddragt hjælper dette samtidigt. Prøv at hop i fjorden i badetøj og se hvor meget du skal bevæge dig for,  at ligge i vandoverfladen. Tager du derimod din våddragt på har du mere opdrift og kan nemmere ligge i vandoverfladen.

supsvømmevest
neoprenvåddragt

Hvilken tykkelse skal min våddragt være? 

En almindelig våddragt starter som minimum i en tykkelse på 3 mm. Det er udgangspunktet for langt de fleste våddragter og herfra fortsætter det helt op til 7 mm. En våddragt i 7 mm tykkelse er en af de helt tykke vinter våddragter og så er det altså blevet koldt. 

Som ny surfer der skal surfe i sommerhalvåret skal du regne med, at du bør lede efter en våddragt som er minimum 3 mm. En våddragt i 3 mm tykkelse giver optimale betingelser for aktivt brug gennem hele sommerhalvåret. Det betyder at du kan bruge våddragten fra omkring Maj og til engang i August. Det er selvfølgelig altid en smagssag hvor tyk en våddragt bør være. Nogle foretrækker tykke våddragter. Måske fordi de er en smule kuldskær, mens andre bedre kan lide tynde neopren våddragter. Dog er vores erfaring at det er bedre at have en våddragt som er en smule tykkere, end en våddragt som er for tynd. Der er nemlig ikke noget værre end, at komme til at fryse når du er ude at surfe eller stå på paddleboard.

 

Hvilket tilbehør skal jeg bruge til mit våddragt? 

Som udgangspunkt skal du altid bruge en svømmevest, når du bruger din våddragt. Det skal du da svømmevesten hjælper med, at skabe opdrift og holde dig i vandoverfladen, hvis du falder i vandet.  

Medmindre du blot bruger din våddragt til havsvømning, så behøver du selvfølgelig ikke en våddragt, men bruger du den aktivt til vandsport som paddleboarding, wakeboarding og anden type vandsport, så skal du altid bruge en svømmevest. Svømmevesten er i dag lovkrav, så sørg for altid at få din svømmevest på, når du skal ud at stå på paddleboard eller anden type vandsport. 

At have en våddragt på er nærmest ensbetydende med brug af en svømmevest. I dag er det faktisk lovkrav, at alle som dyrker sejlsport skal benytte svømmeveste aktiv. De skal medbringes på sup boards og de skal ved de fleste sportsgrene være på, så de altid har en funktion ved brug.

Skulle du komme i udfordringer på vandet eller i nød, så er svømmevesten i høj grad med til at hjælpe dig. Svømmevesten giver dig opdrift og du behøver dermed ikke, at bruge helt så meget energi på, at holde dig ovenvande hvis du kommer galt afsted.

Det er en stor fordel at bruge en svømmevest, da den giver dig mere overskud og tryghed i en farlig situation. Det kan være at det er blæst op og du ikke kan komme ind eller at din paddle er gået i stykker. Det er vigtigt at tænke sig grundigt om på vandet. 

suptilbehør

Tilbehør til våddragten 

Har du allerede købt et oppusteligt sup board, så mangler du måske kun det sidste tilbehør til våddragten, før end du er klar til at komme på vandet. Der er forskellige typer tilbehør som kan bruges til at hjælpe med varme og komfort på vandet. 

Et par slidstærke neopren sko er altid en god idé. Neopren skoene bidrager til varme for fødderne og beskytter samtidigt dine fødder med skarpe sten og genstande på stranden. 

Mange danske strande vælter med skarpe muslingeskaller og kantede sten. Indimellem kan disse altså godt være uhyggeligt skarpe og derfor er det en stor fordel med et par neopren badesko, som beskytter dine fødder. 

En neopren sko skal gerne være minimum 3 mm i tykkelsen. Det er en god allround tykkelse, mens de tykkeste støvler hurtigt er 5 mm i tykkelsen. Om vinteren vil man ofte bruge en tykkere neopren støvle end om sommeren. 

Neopren sko findes i alverdens tykkelser, modeller og former. Typisk kan et par neopren sko købes fra kr. 300 og op til kr. 800 for de bedste på markedet.

 

Vedligeholdelse af våddragt

For at øge holdbarheden i din våddragt bør du bestemt også vedligeholde den. Det betyder ikke, at du skal gøre en masse ud af vedligeholdelsen, men med god sund fornuftigt kommer man langt. 

En våddragt bruges primært i havet og på fjorden. Havet og fjord er saltvand og det er ingen hemmelighed, at saltvand irer og er hårdt for dit neopren tilbehør. Det slider blandt andet hårdt på materialer, som f.eks lynlåse. 

Det er derfor en idé at vedligeholde dit sup tilbehør efter brug. Det gør du blandt andet ved at skylle udstyret igennem for saltvand. Find en balje og tilsæt en smule sæbevand. Sæbevandet er med til at opløse og fjerne saltvands resterne i våddragten. Vi ser at flere og flere køber en wetsuit bucket, som kan bruges som bæretaske og spand til rengøring af våddragten. Wetsuit Bucket er 100% tæt og kan bruges som spand uden problemer. 

Faktisk bør du skylle våddragten efter med ferskvand hver gang du har brugt den. Det er med til at forlænge holdbarheden og levetiden.

Du bør altid vedligeholde din våddragt og vi har samlet nogle få tips i denne guide.