Om lidt er det atter tid til paddleboarding, når sommeren står for døren og ferien skal i gang. Det dejlige danske sommervejr, de danske strande og vand der er varmt nok til, at du ikke behøver hverken våddragt eller neopren sko. Det er altså lige om lidt! 

I denne guide har vi samlet vores bedste forslag til en aktiv sommerferie. Du behøver ikke at holde ferie i danmark, men kan sagtens gøre det udenlands. Alle forslag kan nemt pakkes med i campingvognen, bilen eller på flyveren. 

Vi har lavet guiden med udgangspunkt i alle vores yndlingsaktiviteter. Her får du mulighed for at komme ud i naturen og være aktiv. Du får mulighed for at komme på vandet med dit paddleboard, kajak eller skimboard. 

Læs med, bliv inspireret og klar til sommeren 2022! 

Paddleboarding for hele familien

Surfing på sup board er populært som aldrig før. Aldrig har det været sjovere at tage sit paddleboard under armen og komme på vandet i en fart. Paddleboarding kan gøres overalt, hvor der er vand og du behøver faktisk ikke meget andet en vand og et surfboard for at komme igang. 

Tag dit sup board med til den nærmeste sø, å-løb eller fjord. Her får du beskyttede muligheder for at komme på vandet og er i samtidigt i læ for store bølger og kastende vindforhold. Det er et rigtig godt sted at starte som ny surfer. 

I dag vælger langt de fleste familier et paddleboard, som kan bruges af både børn og voksne på samme tid. Typisk er det de oppustelige sup boards som er favoritten, når det kommer til sup surfing. 

Et oppusteligt sup board er nemt og hurtigt, at tage med i bilen eller i sommerhuset. Det kommer i en rejsetaske og kan pumpes op i løbet af nogle få minutter. Derefter tager du padlen, finnen og leash-linen og sætter sammen. Det taget nogle få minutter og så er du faktisk mere eller mindre klar til at komme på sup board. 

Du skal selvfølgelig altid sørge for, at du har en svømmevest på, når du skal på paddleboard. Det er vigtigt og det handler om din sikkerhed i sidste ende. Som forældre er det dit ansvar, at barnet benytter svømmevest ved ved færden på vandet. 

 

Prioriterer altid kvaliteten i et sup board

Et oppusteligt sup board koster fra små kr. 3000 hvis du vil prioritere kvalitet, oplevelse og en stærk konstruktion. Det er typisk boards som kommer i double layer konstruktion og leveres med gode padler, tasker og komponenter. Et oppusteligt sup board som dette holder nemt i mange år, mens de billige nemt kommer til at tabe luft og have svaj med tiden. Det er kedeligt at få købt sig et paddleboard, som kun holder i én halv sommerferie. Se derfor efter godt udstyr allerede fra starten. Det forlænger holdbarheden og oplevelsen når i er afsted. 

Et paddleboard skal pumpes til omkring 1 bar svarende til 15-18 PSI. Det er med til at give en stivhed og stærk konstruktion i sup boardet og derfor er det vigtigt at i får det pumpet korrekt op ved brug. Det er nemlig med til at give jer succes med jeres nye oppustelige sup board og derved kan i alle i familien komme på vandet!

Rigtige mange familier vælger surfmore allround boards som deres første board. Det forstår vi godt, da allround sup boardet egner sig perfekte til familien. Et allround sup board kendetegnes ved en god bredde, stabil konstruktion og et sup board som overordnet kan bruges af hele familien. Det skal helst være sådan, at børnene kan plaske i strandkanten og forældrene kan tage på længere ture med paddleboardet. Det mener vi giver bedst mening, da det opfylder alles behov for sjov og glæde. 

For langt de fleste familier er kvaliteten vigtigt. Det er vigtigt at man får købt udstyr, som også holder og kan bruges året efter. Det er nemlig udskrivning for de fleste, at investere flere tusinde i et paddleboard, hvis det ikke holder. Derfor vægter rigtig mange kvaliteten højt. 

Prøv kræfter med et skimboard

Måske har du allerede set det på amerikanske film. Et skimboard bruger man i små vandløb og vandflader på stranden og derved kan man surfe med skimboardet. 

Et skimboard kan bruges af alle og vejer nærmest intet. Det gør det ideelt til sommerferi i Danmark og i udlandet. Smid det i bilen og kør på ferie! Et skimboard behøver hverken bølger, vind eller andet for at blive brugt. Det unikke er at du kun har brug for nogle få centimeter vand og så kan du faktisk surfe på dit skimboardet. 

 

Skimboarding er nemt at komme i gang med

Det er nemt at komme i gang med og samtidigt er det rigtig skægt. Alle i familien kan stå på skimboard og det kræver ærlig talt ikke meget øvelse at være i gang. 

Du behøver intet tilbehør til et skimboard og du kan bruge det stortest over alt. Det gør skimboardet ideelt til aktiv ferie! 

Et god skimboard koster fra kr. 800 og op til nogle tusinde kroner. Prisen afhænger meget af kvaliteten og valget af materialer. De billigste skimboards bliver fremstillet i træ og er oplagte til begyndere. 

De bedste begynder skimboards bliver produceret i træ. Træ konstruktion giver fart, pop og et forholdsvis billigt skimboard som udgangspunkt. For begyndere er et skimboard i træ rigeligt fint og med tiden kan man altid opgradere. 

Når man bliver en god skimboarder bør man vælge et skimboard i glasfiber. Et glasfiber skimboard har fart, pop og mere kontrol. Samtidigt er det nemmere at lave tricks og styre gennem vandet. 

Se vores udvalg af skimboards. 

Longboarding er perfekt til cruise og leg

Har du ikke prøvet et skateboard longboard endnu, så har du noget til gode. Der er næsten ikke noget federe end, at cruise langs villaveje og byen, mens longboardet bare suser afsted ud af asfalten. Et longboard er et skateboard, men med større og blødere hjul samt et større deck. Det giver mere fart, arving og oplevelse! 

Skateboards er ikke kun for hardcore skatere, men i lige så høj grad drenge, piger og familiefaren som finder ungdommen frem og køre på longboard i sommerhuskvarteret. 

Et longboard er nemt at komme i gang med og så er det bare i bund og grund skide skægt at køre med store bløde hjul, samt stå på et skateboard som bare suser derudaf. 

Et longboard og cruiserboard giver mulighed for hygge og nydelse, mens de små skateboards egner sig bedre til hardcore skaterne som vil køre i parken og lave tricks. 

Hos surfmore har vi et bredt udvalg af fede longboards til enhver smag. Udover cruiser boards og longboards har vi naturligvis også en lang række tilbehør og beskyttelsesudstyr. 

Sikkerheden er vigtig og det gør sig gældende i alle typer actionsport. Sørg derfor for at få en skaterhjelm på hovedet og et par knæbeskyttere nu du allerede er i gang. Hjelmen skal nok beskytte dig, den da du skulle være uheldig.

Balance board til hele familien

Balance boardet er en sikker vind og kan bruges af alle børn og forældre. Balance boardet er gennem de sidste par år blevet populære og findes i forskellige typer, tykkelser og versioner. Nogle er nemme at balancere på, mens andre er knapt så nemme. Et balancebræt giver timevis af sjove timer og samtidigt får du mulighed for at øve din balance. Børnene kalder det et ‘vippebræt’, men vi ved nok alle hvad de mener i sidste ende. 

Balancebrættet findes i forskellige versioner. Dog er vores erfaring, at de fleste balance boards kan bruges af alle uanset niveau og alder. 

Balance Boards findes i mange forskellige modeller, som alle har forskellige egenskaber. I sidste ende skal du bruge den tid det tager, før du bliver rigtig god. Nogle gange kan du blive god i løbet af få minutter, mens det hos andre godt kan tage et par timer før du er i gang. Prøv dig frem og tag familien med. 

Prøv en oppustelig kajak

En oppustelig kajak kan bruges af 1-2 personer og transporteres nemt og praktisk. Det praktiske ved den oppustelige kajak er, at du kan tage den med i sommerhuset den ene uge og med i campingvognen den næste. 

Tag på dit næste eventyr med en af vores oppustelige kajakker. Sædet i den oppustelige kajak kan nemt indstilles som du foretrækker og der er rigeligt med plads til bagage og oppakning. Det gør den oppustelige kajak idéel til mindre ture og udflugter. 

De oppustelige kajakker er nemme at transportere og samtidigt kan de hurtigt pakkes frem. Du pumper luft i dem, som du kender det fra et oppustelige sup board og i løbet af få minutter har du pumpet tilstrækkeligt med luft i boardet. Det er nemt at bære en oppustelig kajak. Stortset alle modeller er udstyret med smarte bærehåndtag, som gør det nemt at bære fra hus til strand.

Water Tube efter speedbåd

Måske har du drømt om at prøve det. Det kan også være at du allerede har prøvet det før. I hvert fald er water tube efter speedbåd en af de sjoveste ting i verdenen. Du sidder i en gummiring som er spændt efter speedbåden og derfra får den fuld gas. 

En water tube kan bruges af 1 person og helt op til 4 af gangen. Water tuben spændes efter motorbåden og derefter sejler man rundt med fuld fart. Watertubes er både sjovt, skægt og godt samvær med familie og venner. 

En god water tube med høj slidstyrke kan købes fra kr. 1000 og op til nogle få tusinde. Prisen afhænger primært af størrelsen på modellen du vælger. Den er naturligt dyrere, desto større den skal være. Når du køber en water tube også kaldet en badering, så er det vigtigt at du sørger for at du også har et tov, som kan bruges til motorbåden. Vi har flere typer tov hos surfmore i forskellige længder. 

Find en water tube her.