Neopren sokker både varmer og beskytter dine fødder. Neopren sokker kan klart anbefales og langt oftest får du en smule mere varme og komfort. Udover varme og komfort, så beskytter du altså i høj grad også dine fødder for skarpe sten og muslinger, når du forsigtigt går i vandet. Neopren sokkerne er velegnet til vinterbadning, strandture og ture på paddleboard. 

Det er ikke rart at træde forkert på sten, så det er klart vores anbefaling, at du bruger neopren sokker, når du er på stranden eller dyrker vinterbadning. Oftest koster neopren sokker ikke mere end et par hundrede kroner og så har du et par du kan bruge mange år frem. 

 

Perfekt til sup board og strandture

Står du på paddleboard kan det være en stor fordel at bruge neopren sokker. De giver bedre fodfæste og komfort, når du står på sup board. Neopren sokker føles som rigtige sokker, men er fremstillet i neopren som giver varme og samtidigt er de hurtige at tage på. 

En af fordelene ved neopren sokker er blandt andet, at neopren har stræk og fleksibilitet, hvilket gør dem nemme at tage på og tilmed behagelig og rare at bruge.

Nogle strande i Danmark er nærmest uden sten og muslinger, mens andre er fyldte. Tager du en tur til Ebeltoft vil du opleve kridhvide sandstrande, mens du i Limfjorden ofte oplever sten og muslinger i vandkanten. Dog kan du være sikker på, at lækkert badevand er at finde begge steder, hvorfor vi absolut vil anbefale dig at komme afsted.

maneramagmaneoprensko

Badesokker til voksne

Badesokker er ikke kun velegnet til børn, men i høj grad også voksne. Vinterbadning har aldrig været mere populært end nu og det at dyrke naturen, havet og de oplevelser vi får gennem den danske natur er højt vægtet blandt mange. Folk har virkelig fået øjnene op for badning i den lokale surf, surfing og kajakture. 

Går du med overvejelser og planer om at skulle til at bade bare en smule oftere, så er du havnet det rigtige sted. I dette indlæg vil vi forsøge at belyse de vigtigste punkter, hvis du skal bade på den lokale strand eller går med overvejelser om at starte til vinterbadning. 

Neopren sokker til voksne er god fornuft. Formålet med at bruge neopren sokker er at værne om fødderne for sten og muslinger. Vi vil nemlig gerne undgå at træde på skarpe sten og muslinger, når vi skal i vandet. Gennem stranden er der oftest sten og det kan gøre rigtig ondt at træde forkert. Det er derfor snus fornuftigt at bruge neopren sokker til voksne, uanset hvilken tid på året i skal ud at vinterbade. 

Neopren sokkerne beskytter ikke kun mod sten og skarpe genstande. De varmer også fødderne og de er samtidige behagelige at have på, mens du går langs stranden. 

supneoprensokker
neoprenskozhik

Badesko til børn 

Badesko til børn er nærmest et must-have for alle børn som leger på stranden. Badesko er gode, da de er med til at dække for sten, men holder samtidigt også varmen rigtig godt. 

Mange børn kan godt lide at have neopren sko med gummisål, da de føler sig mere trygge og tilpas når de går ud i vandet. Mange er pludselig ikke længere bange for at træde på krabber og de andre ting som kan ligge på havbunden. 

Som forældre bør du overveje at købe et par badesko til børnene. En god badesko er udstyret med en slidstærk og blød gummisål og så skal den selvfølgelig være nem at tage på og af. Neopren badeskoene skal selvfølgelig være nemme at tage af og på, så børnene har mulighed for at dyrke alle former for aktiv vandsport, hvad enten de vil stå på skimboard eller plaske i vandet.

Hvorfor skal jeg benyttte badesokker?

Du skal bruge badesokker når du vil beskytte dine fødder for sten og skarpe muslinger. Badesokkerne er fremstillet i et tynd lag neopren, som til dels beskytter din fod mod sten og skarpe genstande. Alle som har begået sig ud i vandet har prøvet, at skulle gå udenom sten og knivmuslinger og her kommer badesokkerne altså til din ret. 

Udover at beskytte mod skarpe genstande, så øger badesokkerne også varmen og komforten når du dyrker vinterbadning eller blot bader på den lokale strand. Rigtig mange personer foretrækker at bruge neopren badesokker, da det bidrager til den gode oplevelse på vandet og samtidigt skal du ikke gå bekymrende og undgå stenene på stranden.

 

Vælg de rigtige neopren badesokker 

Der findes et hav af forskellige typer badesokker. Alle i forskellige tykkelser, farver og modeller. Dog vil vi påpege at langt de fleste badesokker, altså mest af alt minder om et par helt almindelige sokker som du kender det. 

Badesokkerne tager du også på og de sidder mere eller mindre som almindelige sokker. Dog er de beklædt med en forstærket bund som gør dem hårdfør mod sten og muslinger, når du bevæger dig ud i vandet. Det er derfor en stor fordel at finde badesokker som er nemme at tage på og af før og efter brug.

 

Neopren støvler 

En neopren støvle kendetegnes ved en tyk neopren støvle, samt en forstærket og hårdfør sål. En neopren støvle er gerne mellem 2 og 6 mm i tykkelsen. Det er forholdsvis standard på de fleste neopren støvler. Den gode tykkelse er med til at øge varmen og komforten i støvlen. Det betyder også at hvad enten du ønsker at bruge dine neopren støvler til surfing eller vinterbadning, så har du faktisk en lækker støvle som kan bruges til begge formål. 

Jo tykkere en neopren støvle er, desto varmere vil den også være. Derfor vil du også opleve, at skal du på vandet gennem vinteren, så har du behov for en betydeligt tykkere støvle, end hvis du surfer i sommerhalvåret. 

En god tommelfinger regl er at du som minimum skal bruge en neopren støvle som er 2 mm i sommerhalvåret og 5 mm i vinterhalvåret. De fleste neopren støvle i dag er omkring 3 mm i tykkelsen. 

supneoprenskobørn