surfmorevåddragt

Når du investerer flere tusinde kroner i en ny våddragt er det absolut fornuftigt, at du vedligeholder den i takt med brug. Den løbende vedligeholdelse forlænger levetiden på din våddragt og er med til at sikre, at du også har en, som kan bruges år efter år. 

En våddragt skal holde dig varm, komfortabel og skal være bevægelig, når du bruger den og har den på. Vigtigst er selvfølgelig, at den giver varme når du er på vandet, men det er også en forudsætning, at den er behagelig at have på ved brug. En fleksibel våddragt giver fleksibilitet og bevægelsesfrihed på vandet. Det er en stor fordel uanset om du windsurfer, kitesurfer eller står på paddleboard.

Vores erfaring siger, at du minimum et par gange om året skal sørge for at skylle dit neopren tilbehør igennem. Det gælder alt fra våddragter, neopren sko, svømmeveste til neopren handsker, neopren hætter og andet. i denne kategori. Alt tilbehør har godt af at blive skyllet igennem for sand og saltvand, så du kan roligt gøre det til en god vane. På denne måde passer du også på din våddragt og andet neopren, så det holder i flere år.

Men hvordan vedligeholder jeg min våddragt bedst, tænker du måske?

Vi har samlet en række tips og tricks til vedligeholdelse af våddragt, så du kan forlænge levetiden på din. Dette er uanset, om der er tale om en våddragt til herre, våddragt til dame eller våddragt til børn. Materialet i våddragter er altid neopren, hvorfor du kan benytte de samme råd til alle.

Disse erfaringer er alle nogle, som vi selv har gjort og er blevet lært gennem tider som surfer. Nu vil vi gerne dele dem med dig, så du også kan have din våddragt gennem mange år.

Skyl din våddragt efter brug

Er du en af de, som surfer på den lokale fjord, i havet eller andet sted med saltvand, så kender du højest sandsynligt smagen af saltvand. En ting ved saltvand som du bør være opmærksom på er, at det slider utrolig hårdt på dit udstyr. Det gælder blandt andet våddragten, men i høj grad også komponenter som din SUP paddle og finne. Saltvand er hårdt og irriterer udstyret, hvis ikke det blive skyllet og vedligeholdt. Saltvand forkorter levetiden på rigtig mange ting, hvis de ikke efter brug bliver vedligeholdt og plejet efter brug.

Vi anbefaler altid, at du efter brug af våddragten sørger for, at den bliver skyllet i ferskvand. Når du skyller den i ferskvand skyller du samtidig alt saltvand og saltvandsrester ud af våddragten, og det samme gør du med lynlåsen i din våddragt. Det er i høj grad med til at forlænge levetiden på produktet, da saltvandet dermed ikke komme til at sætte sig i våddragten. Du kan trygt skylle dit neopren tilbehør igennem med haveslangen eller smide det i en balje med vand og en smule sæbe. Sæben kan være med til at tage den sure lugt, som der kan opstå i en våddragt. 

 

Smid dit neopren og våddragt i en balje med vand…

Har du ikke en spand eller balje til at vaske din våddragt bør du overveje en wetsuit bucket. Det smarte ved en wetsuit bucket er, at den både kan bruges som vandtæt taske til neopren udstyr, men samtidig kan den faktisk fyldes med vand og bruges som en spand. Det giver mulighed for, at du kan vaske dit neopren udstyr efter brug. En wetsuit bucket er udstyret med håndtag, som gør den nem at bruge som en taske, hvis du skal transportere dine ting. 

Rengøring af våddragten behøver ikke at være besværlig. Flere og flere har fået øjene op for Rip Curl Piss Off, som må siges at være et af de absolut bedste rengøringsprodukter til våddragter og neopren. Du køber flasken til små kr. 100, og så hældes en anelse i en spand lunket vand og smider din våddragt, neopren sko og neopren tilbehør i. Lad det ligge i 20-25 minutter og Rip Curl Piss Off renser og fjerner bakterier. Rip Curl Piss Off er et klasse produkt og bestemt værd til rengøring af neopren og andet surf tilbehør.

 

jobesavannahvåddragtkvinde
wetsuitbucket

Hæng din våddragt til tørre

Når du har skyllet våddragten for salt og og sand er det på tide, at få den hængt til tørre. En tør våddragt er bare sjovere at tage på, end en våd og klam. Det har alle surfere prøvet, før eller siden, og det giver altså bare en sjovere start på din surf tur med en tør våddragt. Prøv det bare en enkelt gang og du vil ikke være i tvivl! 

Når du har skyllet våddragten bør du finde et sted, du kan hænge den til tørre. Det kan være i udestuen, carporten eller et sted hvor den kan tørre, men uden at være udsat for konstant sollys. 

 

Vedligehold din våddragten og tag den på i ro og fred

Din våddragt er fremstillet i neopren, som er et utrolig stærkt og strækbart materiale. Neopren er meget fleksibelt, og dette er blandt andet medvirkende til, at det kommer til at sidde godt til på kroppen.

Tag dig god tid til at tage våddragten på. Vi ved godt, at det kan være koldt at tage en våddragt på, men det er fornuftigt at tage den på med ro fremfor at kaste sig i den. Desværre ser vi nogle gange at folk flår våddragten af, og det kan rykke syninger og neopren i stykker. Det er derfor en god idé at tage sig tid til at tage den ordentligt af, så f.eks lynlås, arme og ankler ikke går i stykker. 

Vi oplever også, at mange foretrækker at stå på en skiftemåtte ved omklædning, da dette sørger for at man ikke får sand mellem fødderne og på resten af udstyret.