surfmorevåddragt

Når du investere flere tusinde kroner i en ny våddragt er det absolut fornuftigt, at du vedligeholder den i takt med brug. Den løbende vedligeholdelse forlænger levetiden på din våddragt og er med til at sikre, at du også har en våddragt, som kan bruges år efter år. 

En våddragt skal holde dig varm, komfortabel og så skal den være bevægelig når du bruger den. Vigtigst er selvfølgelig, at den giver varme når du er på vandet, men det er også en forudsætning, at den er behagelig at have på ved brug. En fleksibel våddragt giver fleksibilitet og bevægelsesfrihed på vandet. Det er en stor fordel uanset om du windsurfer, kitesurfer eller står på sup paddleboard. 

Vores erfaring siger at du minimum et par gange om året skal sørge for at skylle dit neopren tilbehør igennem. Det gælder alt fra våddragter, til neopren sko og sup veste. Alt tilbehør har godt af at blive skyllet igennem for sand og saltvand, så du kan roligt gøre det til en god vane, at skylle dit surf udstyr løbende. 

Vi har samlet en række tips og tricks til vedligeholdelse og forlænget levetid på våddragten. Det er alle erfaringer vi selv har gjort os med årene og nu skal du have glæde af dem. 

supneoprenstøvle3mm

Skyl din våddragt efter brug 

Er du en af dem som surfer på den lokale fjord, i havet eller andet sted med saltvand, så kender du højest sandsynligt smagen af saltvand. En ting ved saltvand som du bør være opmærksom på er, at det slider utrolig hårdt ved dit udstyr. Det gælder blandt andet våddragten, men i høj grad også komponenter som din paddle og finne. Saltvand er hårdt og det irrier udstyret, hvis ikke det blive skyllet og vedligeholdt. Saltvand forkorter levetiden på rigtig mange ting, hvis de ikke efter brug bliver vedligeholdt og plejet efter brug.

Vi anbefaler altid at du efter brug af våddragten sørger for, at den bliver skyllet i ferskvand. Når du skyller den i ferskvand skyller du samtidigt alt saltvand og saltvands rester ud af våddragten og det samme gør du med lynlåsen i din våddragt. Det er i høj grad med til at forlænge levetiden på produktet, da saltvandet dermed ikke komme til at sætte sig i våddragten. Du kan trygt skylle dit neopren tilbehør igennem med haveslangen eller smide det i en balje med vand og en smule sæbe. Sæben kan være med til at tage den sure lugt, som der kan opstå i en våddragt. 

 

Smid dit neopren i en balje med vand…

Har du ikke en spand eller balje til at vaske din våddragt bør du overveje en wetsuit bucket. Det smarte ved en wetsuit bucket er at den både kan bruges som vandtæt taske til neopren udstyr, men samtidigt kan den faktisk fyldes med vand og bruges som en oppustelig spand. Det giver mulighed for at du kan vaske dit neopren udstyr efter brug. En wetsuit bucket er udstyret med håndtag, som gør den nem at bruge som en taske, hvis du skal transportere dine ting. 

Rengøring af våddragten behøver ikke at være besværlig. Flere og flere har fået øjene op for Rip Curl Piss Off, som må siges at være et af de absolut bedste rengøringsprodukter til våddragter og neopren. Du køber flasken til små kr. 100 og så hælder du en anelse i en spand lunket vand og smider din våddragt, neopren sko og neopren tilbehør i. Lad det ligge i 20-25 minutter og Rip Curl Piss Off renser og fjerner bakterier. Rip Curl Piss Off er et klasse produkt og bestemt værd til rengøring af neopren og andet surf tilbehør. 

 

jobesavannahvåddragtkvinde

Hæng din våddragt til tørre 

Når du har skyllet våddragten for salt og og sand er det på tide, at få den hængt til tørre. En tør våddragt er bare sjovere at tage på, end en våd og klam våddragt. Det har alle surfere prøvet før eller siden, og det giver altså bare en sjovere start på din surf tur med en tør våddragt. Det er lidt nemmere at finde en tør våddragt frem og tage den på. Prøv det bare en enkelt gang og du vil ikke være i tvivl! 

Når du har skyllet våddragten bør du finde et sted, du kan hænge den til tørre. Det kan være i udestuen, carporten eller et sted hvor den kan tørre, men uden at være udsat for konstant sollys. 

 

Tag våddragten rigtigt på i fred og ro  

Din våddragt er fremstillet i neopren, som er et utrolig stærkt og strækbart materiale. Neopren er meget fleksibelt og dette er blandt andet medvirkende til, at det kommer til at sidde godt til kroppen og rigtigt på overkrop, såvel resten af kroppen. 

Tag dig god tid til at tage våddragten på. Vi ved godt at det kan være koldt at tage en våddragt på, men det er fornuftigt at tage den på med ro, frem for at kaste sig i den. Desværre ser vi nogle gange at folk flår våddragten af og det kan rykke syninger og neopren i stykker. Det er derfor en god idé at tage sig tid til at tage den ordentligt af, så f.eks lynlås, arme og ankler ikke går i stykker. 

Hos surfmore har vi et stort udvalg af produkter som gør omklædningen nemmere og mere praktisk. Mange foretrækker at stå på en skiftemåtte ved omklædning, da dette sørger for at man ikke får sand mellem fødderne og på resten af udstyret.

wetsuitbucket