balanceboard

Hvad er det sjove ved et balance board? 

En af de unikke ting ved et balance board er, at det både giver smil på læben og samtidigt styrker kroppens balance og motorik. Balance boardet er oplagt til genoptræning af bestemte muskelgrupper, men det er i høj grad også skægt legetøj. Hele familien kan bruge det. Her får du og din familie aktivitetsudstyr som kan bruges til flere forskellige formål. Ej at forglemme, balance boardet selvfølgelig oplagt til opvarmningen inden surf sæsonen for alvor starter. Brug dit balance board som suverænt redskab til at få styr på balancen og bliv verdensmester i bølgerne inden foråret for alvor er på vej. Balance boardet gør dig klar til at komme på vandet! 

Måske står du overfor at foråret er på vej og du har allerede pakket dine sup boards ud, men du mangler den sidste selvtillid før du skal på vandet. Det er ingen hemmelighed. Et sup board kræver balance og mod og her får du muligheden for at øve din balance allerede på land.

Et balance board kan bruges hele året rundt. Det er vores erfaring , at det er en af de ting som hyppigt bliver brugt i familien og af alle familiens beboer. Balance boardet kan bruges på alle niveauer. Det er nemt og hurtigt at finde frem og i løbet af kort tid står du på det. Prøv det selv!

Hvordan kommer jeg bedst igang med mit balance board? 

Det tager tid og ro at komme i gang med balance board træningen. Det kræver opmærksomhed at balancere og det kræver samtidigt, at du tager dig tiden til at finde ro til at stå på boardet. Som start kan det være en god idé at finde et blødt underlag som du kan stå på. Dernæst vil det være fornuftigt at finde en stol eller noget som står fast og som du kan holde ved. Det kan være en stor hjælp i starten at have noget at støtte sig til. Stil dig forsigtigt på boardet og støt dig godt til stolen eller det element som er fast stående. Du vil hurtigt opleve hvor vigtig balancen er, men også hvor meget det kræver af muskelgrupperne at balancere. 

At stå på balance board er noget som tager tid. Du skal vænne dig til at balancere og du skal lære din krop at skulle arbejde med balancen. Det er bestemt noget som tager en smule tid, men omvendt kan det træne din balance, dine muskler og led. God balance bidrager til mange ting. Kroppen arbejder sammen i alle muskler og led og derfor vil du også opleve hvor vigtig god balance er. Det hjælper på din holdning i kroppen og det bidrager positivt til reflekserne. 

 

Hvordan bruger jeg et balance board i min træning?

Det kan godt tage en smule tid før du har vænnet dig til at holde balancen på balance boardet. Dog kan du nemt komme i gang og i løbet af nogle få timer vil du have ret godt fodfæste på balance boardet. Find en sofa, en stol eller noget tredje som du kan støtte dig til, mens du vænner dig til balancen på boardet som en start. Der er noget trygt ved at have noget du kan støtte dig til, mens du prøver kræfter med balance boardet. Find hellere noget at holde ved som start og i takt med tiden vil du altid kunne stå alene og selv. Du kan spørge en bekendt eller et familiemedlem, om de vil give en hånd og støtte de første gang du skal stå på balance boardet. Det vil gøre starten betydeligt nemmere og du vil samtidigt føle dig mere tryg de første gang du prøver at balancere.

Vores erfaring siger at man som nybegynder har brug for det vi kalder ‘succesoplevelse’. Det vil sige at når du første gang beskæftiger dig med surfing, et balance board eller noget helt tredje, så har du brug for følelsen af, at det var en succes. Man skal have succes første gang man prøver det! 

 

Hvordan får jeg god balance?

Balance er noget man kan tilegne sig gennem mange forskellige typer træning. Du behøver ikke at skulle ud og investere i et balance board, men derimod kan du i princippet starte hjemme på stuegulvet med en række øvelser. Balancer på ét ben med lukket øjne. Du vil hurtigt opleve hvor vigtigt synet er i henhold til at balance og hvor meget du faktisk har brug for synet på ét ben. Det er en simpel øvelse du kan bruge som start.

En anden skæg øvelse er at stille dig på stuegulvet. Sørg for at du har god plads omkring dig og luk så begge øjne. Dernæst trækker du forsigtigt det ene af dine ben op og væk fra gulvet. Du vil hurtigt mærke, hvor meget det faktisk kræver, at balancere med et lukket øje og hvor meget synet påvirker din balance. Prøv at gøre det nogle gange og få en fornemmelse af balancen. Det er faktisk en rigtig skæg og udfordrende øvelse – for hele familien.

Træn balancen og undgå skader 

Balance er noget vi kan træne os til. Det er ikke nødvendigvis noget vi alle besidder en masse af, men med jævnlig træning kan vi faktisk få rigtig god balance. Træn en lille smule hver dag og du vil opleve hvordan balancen bliver bedre og de positive virkninger som følger med god balance. 

Livet ændre sig konstant og er der noget vi gennem hele tilværelsen vi har brug for, ja så er det faktisk en god balance og evnen til at reagere. Derfor er det fornuftigt at være bevidst omkring sin balance. Træning med et balance board vil træne de mange små muskler omkring leddene i kroppen og det vil være med til at styrke de forskellige muskelgrupper. 

Et balance board fylder ikke mere end at det hurtigt kan pakkes frem og væk igen. Ofte behøver du ikke at balancere mere end 5-10 minutter af gangen og så kan du faktisk pakke det væk med god samvittighed. Gør det til en god vane at stå på det. Du vil blive overrasket over hvordan din balance i takt med træning løbende vil blive forbedret. Dine ben og knæ vil med tiden stå langt mere roligt på boardet, mens fodfæstet vil blive betydeligt bedre i takt. 

 

God balance giver god reaktion

Med god balance følger også hurtig reaktionsevne, samt evnen til at undgå skader eller fald som kan give varige mén. Det er en fordel at have hurtig reaktionsevne og det får du blandt andet gennem god balance. Det kan godt virke en smule skørt, at skulle træne sin balance, men omvendt kan vi spørge dig – kan du stå på et ben med lukket øjne i 30 sekunder?

Prøv at tage testen. Det er faktisk ikke så nemt, selvom du måske tænkte, at det kunne du sagtens. Øver du dig på dette hver dag, vil du i løbet af kort tid få styrket din balance betydeligt. 

 

Hos SURFMORE er vi dansk importør af Costa board

I foråret fik vi omsider de eftertragtede costaboards på lager. Det unikke ved costaboards er, at de bliver produceret af træ fra Europa og samlet i Berlin. Her får du et af de absolut bedste balance boards på markedet i farverige og seje designs. Hav dit costaboard stående i stuen, i sommerhuset eller på drengeværelset. 

Alle costa boards er designet som små surfboards og det gør dem idéele til familien, venner og balance træning over alt. Her får i virkelig godt legetøj som alle i familien kommer til at nyde godt af. Hos surfmore har vi alle modeller fra Costaboard. 

 

Hvem kan bruge et balance board? 

Alle kan bruge et balance board. Det er både børn, såvel voksne. Det unikke ved et balance board er, at langt de fleste kan lære det grundlæggende i at balancere i løbet af nogle få timer. Når man har styr på de grundlæggende øvelser vil man kunne øge sværhedsgraden og øvelserne. Det gør balance boardet til et oplagt redskab som har både positiv indflydelse på lege elementet, men i høj grad også genoptræning af muskler og led. God balance forebygger samtidigt muligheden for at få skader, uanset om det er skader som sker i dagligdagen eller gennem sport. Balance giver tryghed og reaktionsevne.

Balance boardet kan bruges af børn helt ned i 5 års alderen til voksne – og måske tør selv dine bedsteforældre at give sig i kast med at balancere. Husk at støtte dem og hjælpe dem godt i gang. 

Som forældre er det oplagt at man allerede lader sine børn fra en tidlig alder øve sig motorisk og få bedre balance. Balance og motorik taler sammen og er en vigtig start på tilværelsen. På lige fod som man lære børnene at hoppe, gå på trapper og lave kolbøtter, så er balancen bare en vigtig del af et barns opvækst.  

Et balancebræt kan dog også bruges til blot at øge din koordination samt balance som en del af din træning, fx. hvis du skal træne op til sommerens paddleboard-sæson. Ligegyldigt hvad du vil bruge brættet til, skal du have valgt det bedste – og det får du hjælp til her.

 

Vil du læse flere nyheder om surfing? 

Hvis ud når hertil, så går vi ud fra at du fandt artikel relevant. Vi forsøger løbende at fortælle om de sidste nyheder, produkter og tips og tricks til den perfekte tur på vandet. Vi vil gøre vores bedste for at vejede dig omkring valg af våddragter eller vores sidste nye nyheder. På vores nyhedsside skriver vi om alt hvad der rør sig indenfor sup surfing og vandsport.

Vi håber at du vil læse med!

surfmorebalanceboard
surfmorebalanceboard