ponchovinterbadning

Vinterbadning er blevet populært som aldrig før! 

Vi har gennem de sidste år oplevet flere og flere forespørgsler på beklædningsgenstande til vinterbadning. Mange har spurgt til blandt andet neopren sokker, forskellige typer produkter, samt vores populære og til tider ponchoer. Vi må bare konstatere at vinterbadning er blevet uhyggeligt populært og det er kun dejligt at så mange er blevet vilde med det kolde gys! 

 

Hvornår starter man vinterbadning?

Vinterbadning er for mange blomstret positivt op gennem de sidste par år. Jeg tror at man har fået øjnene op for en ny måde at dyrke naturen på og tilmed få det kolde gys, som vinterbadning endnu engang handler om. Det giver en form for velvære, pleje og en afstressende følelse. 

Der findes ikke en officiel sæson eller et grundlæggende regelsæt for hvornår vinterbadning starter. For mange starter vinterbade sæsonen engang i Oktober og løber til omkring April. På denne tid af året får du det kolde gys og den rigtige oplevelse af vinterbadning. 

Mange anbefaler at man allerede i August og September forsigtigt går i gang med, at vænne kroppen til det kolde gys. Derved ved du også hvordan din krop reagere til den kolde tid af sæsonen. 

 

Er vinterbadning godt for blodomløbet?

Vinterbadning er i høj grad velvære for krop og sjæl. Det er en fantastisk mulighed for at gøre noget sundt og aktivt for sig selv og det behøver ikke at koste en krone. For mange nye vinterbadere er det en oplevelse i sig selv, at stikke tæerne i det kolde vand i December måned. 

Når du forsigtigt bevæger dig i det kolde vand, sættes gang i hele immunforsvaret. Det kolde vand på kroppen aktivere blodkarrerne og kredsløbet øges yderligere. Det er sundt for hud og hormonbalancen. 

Der sker noget med kroppen der gør, at din hjerne nærmest nulstilles i det kolde vand. Fokus er pludselig på at holde varme og kroppen i gang. Det er en fantastisk fornemmelse! 

 

Kan det være farligt at vinterbade?

Hvis man er ny vinterbader, så er der flere forholdsregler man bør tage sig inden, at man kaster sig hovedkulds ud i vinterbadning. Meld dig ind i en klub med andre aktive vinterbadere. Det giver samvær og muligheden for at være fælles om vinterbadningen. For mange er det en ekstra motivation, hvis der er flere afsted. Forestil dig hvor svært det sommetider kan være at komme afsted, hvis man blot skal alene ud af døren. 

Som ny vinterbader er det samtidigt fornuftigt, at komme forsigtigt i gang. Hvis din krop ikke er vant til det kolde vand, kan nogle godt have tendens til at hyperventilere, simpelthen grundet det kolde vand og kul skæret. Kom derfor forsigtig i vandet og husk, at du ikke behøver at gå længere ud end til navlen. Hellere komme forsigtigt i gang end at få en dårlig oplevelse. Vinterbadning er fantastisk, men med den rigtige indstilling. 

slutteligt skal du huske at vinterbadning er koldt og det er det kolde vand og nedkøling af kroppen, som giver gyset. Det er derfor vigtigt at du har adgang til varme i form af en varm sauna, eller en god poncho som kan give varmen når du kommer op af vandet. Mange har også en termoflaske med varmt vand til kaffe. 

 

Hvordan vinterbader man bedst?

Der findes ingen officiel måde at vinterbade på. Alting er op til dig selv og dit behov for hvad der er en god oplevelse. Vinterbadning kan være mange ting og kan gøres på mange måneder. Det er vigtigt at du har skiftetøj med og varme håndklæder, så du kan få varmen efter du har været i vandet. Det er en fantastisk følelse og det kan give et helt sus i kroppen at blive nedkølet, men sørg for at have ordentligt tøj med som kan give varmen. Se vores dryrobe som både passer til mænd og kvinder. Jakken er forret, blød og varm og du vil blive overrasket over hvor god en følgesvend den kan ende ud med at blive. 

Overvej at tage kontakt til den lokale vinterbadeklub og se om du kan lokke dig med næste gang der er klubdag. Oftest kan man komme med et par gange uden at skulle melde sig ind som start. Der findes et utal af foreninger og klubber og mon ikke, at der også er en vinterbadeklub nær dig. 

Jeg håber at læsningen gjorde dig klogere, nysgerrig og en smule mere klar på at komme i vandet.

God fornøjelse og husk “fornuften” i det kolde vand.