Svømmevest til voksne - vest til sup - Surfmore - 2

Sådan bliver du klar til sikker surfing i efteråret

Selvom sommerhalvåret så småt er ved at være forbi så betyder det ikke, at du skal lægge dit oppustelige paddleboard eller hard SUP board på hylden for denne gang. Du kan nemlig sagtens fortsætte, selvom vejret bliver koldere. Det kræver blot ekstra tøj og naturligvis ekstra opmærksomhed på sikkerheden. Vi vil naturligvis gerne hjælpe dig med at surfe året rundt, og du kan derfor læse mere om, hvordan du kan blive klædt ordentligt på til netop det.

 

Surfing i efteråret: Korrekt påklædning er en forudsætning

Selvom du måske har klaret dig i dele af sommeren uden det vilde tøj, så går den ikke længere, når temperaturen falder. Det er rigtig vigtigt, at du har god våddragt på, når du bevæger dig ud på vandet. 

Vandtemperaturen falder hurtigt, når efteråret rammer, og man kan derfor hurtigt blive nedkølet, hvis man ender i vandet. En våddragt er med til at holde dig varm i længere tid, så du ikke bliver nedkølet og derfor ikke kan komme i land igen. Man skal altid tage vand- og luft temperaturen alvorligt, når man bevæger sig ud på vandet. 

Tip: Jo tykkere en våddragt er, jo længere tid kan den holde dig varm. Sørg derfor for at købe en vinter våddragt, hvis du er på vandet om vinteren eller en sommer våddragt, hvis du oftest er om sommeren. Selvom man kan ende med at gå lidt på kompromis med bevægeligheden, så er det det hele værd.

 

Husk toppen og dine tæer

Vi anbefaler derfor også, at man anskaffer sig neopren sko, handsker og ikke mindst en god hue. Rigtig meget af ens varme forsvinder via fødderne og hovedet, og derfor er et par gode neopren sko og en god neopren hætte også godt at have på. 

Dine hænder kan naturligvis også hurtigt blive kolde, men neopren handsker kan holde dine fingre varme og bevægelige i længere tid. Vi anbefaler ikke, at du blot tager en almindelig bomuldshue eller handsker på, når du tager på vandet. De vil nemlig hurtigt blive kolde, når de bliver våde, og så kan det nemt få den modsatte effekt. 

Tip: Når du kommer i land, så sørg for at have noget varmt og tørt tøj med, som du hurtigt kan skifte til. Når først du kommer til at stå stille på land, kan du hurtigt komme til at fryse. Det kan derfor være en god ide at kigge efter en vinterbade jakke, f.eks. vores SURFMORE Dryrobe er god til hurtigt at tage om sig, når man kommer i land, og man gerne vil have lidt privatliv eller ekstra varme, når man skifte tøj. Ellers kan du også se alle vores tilbud på dryrobe.

 

Sikkerhed, sikkerhed, sikkerhed

Vi har sagt det utallige gange før, men det afholder os ikke for at sige det igen. Sikkerhed er utrolig vigtigt, når man tager på vandet. Dette er endnu mere gældende, når det er koldt. Det er et lovkrav, at du altid skal have en svømmevest eller redningsvest til paddleboard med, når du står på dit SUP board. Vi anbefaler altid, at du har den på fra start, da den ikke vil gøre dig meget gavn, når først du ligger i vandet. 

Sikkerhed indebærer mange ting, og et godt råd er altid at fortælle nogen, at du tager på vandet, hvor du tager hen og hvornår du forventer at være hjemme. Så ved du med sikkerhed, at nogen vil slå alarm, hvis du ikke kommer i land til tiden.

Et vandtæt mobilcover til din mobiltelefon kan også hurtigt blive din redning. Du kan nemt have den om halsen, hvis uheldet sker, og du kommer væk fra dit board langt fra land, så kan du kontakte hjælp. Du kan naturligvis også bruge den til at tage en masse flotte billeder på din tur. Du vil helt sikkert se en smuk side af naturen, som du gerne vil dele med andre. 

Tip: Synlighed i vandet er også vigtigt. Du kan nemt sætte et vandtæt lys fra Orbiloc på din redningsvest. Det gør det nemmere for andre at se dig fra land, eller hvis du ligger i vandet og har brug for at blive reddet op. Det er en klar anbefaling herfra!

 

Hold øje med vind og vejr

Efteråret er ikke ligefrem kendt for at have høj solskin og vindstille forhold. Det kan hurtigt ændre sig fra en mild dag til et voldsomt blæsevejr. Man skal altid, uanset årstiden, tag højde for vind og vejr, når man surfer. Hvis vandet er voldsomt, bølgerne står højt og vinden suser afsted, så find i stedet for en god bog og en kop kaffe frem derhjemme. 

Du skal aldrig tage ud på vandet i et vejr, hvor du ikke kan kontrollere dit board. Selvom du har en del erfaring, så er vandet en større og stærkere kraft end dig. Så hvis du er den mindste smule i tvivl, så bliv hellere derhjemme. Der kommer helt sikkert en anden dag, hvor du kan tage af sted med dit SUP board. 

Tip: Vejret kan naturligvis ændre sig, når du er ude på vandet. Hvis det blæser op, så sæt retning mod land og arbejd dig stille og roligt fremad. Selvom det ikke præcis er det sted, som du gik i vandet, så er det mere sikkert at gå langs vandkanten end at forsøge sig med en hård strøm og store bølger.

 

Alt er sjovere sammen

Uanset hvad man laver, så er alt altid sjovere sammen. Det gælder naturligvis også, når man surfer. I efteråret og vinteren kan det være ekstra godt at have en ven eller to med ud for at surfe. Så er der nemlig altid en som kan hjælpe dig eller slå alarm, hvis noget skulle gå galt. 

Det er naturligvis en ekstra sikkerhedsforanstaltning, men det gør også hele oplevelsen sjovere og bedre, når man kan dele den med en anden. Så tag en ven, kæreste eller bror med i hånden, og oplev efteråret på vandet. 

Tip: Tag gerne ud et sted, hvor der er andre. Uanset om det er ved en havn eller et andet sted, hvor der er andre i vandet eller på land. Det gør det nemmere at få kontakt til nogen, som kan hjælpe jer. 

Uanset om du vil surfe hele efteråret eller kun om sommeren, så kan du altid læse vores 10 gode råd til en sikker tur på vandet. Så har du nemlig styr på, hvordan skal forholde sig til sikkerhed på vandet.