Svømmevest til voksne - vest til sup - Surfmore - 2

Sikkerhed frem for alt

Det første, som du skal have på, er uden tvivl en svømmevest eller en oppustelig bæltetaske. Det er først og fremmest for din egen sikkerheds skyld, da der desværre kan ske uheld i vandet. Man aldrig kan være for sikker, når det kommer til vandet.
Dernæst er det faktisk også et lovkrav, at man skal have en vest med ombord. Den kommer dog ikke til at gøre dig meget gavn, hvis den er på boardet, og du ligger i vandet, så derfor anbefaler jeg klart, at du tager den på fra start. Hvis det bliver opdaget, at du ikke har en svømmevest eller andet med på boardet, så er der chance for, at du kan få en bøde, og det vil bestemt gøre dagen mindre sjov.
Det gode ved en svømmevest eller en oppustelig bæltetaske er også, at du ikke mister din bevægelighed på boardet. Du har stadig masser af mulighed for at bevæge din krop, så der er ingen undskyldning for ikke at tage den på.

 

Tag højde for årstiden

Det kan som sagt være fristende at hoppe i vandet i kun badetøj, men mange vil meget hurtigt komme til at fryse efter lidt tid. Vandtemperaturen bliver sjældent så høj,
at man ikke kommer til at fryse en smule, hvis man har været en tur i vandet.
Du skal derfor tage højde for både årstiden og temperaturen. Jeg anbefaler derfor, at du altid har lidt ekstra tøj på enten i form af en lycra trøje eller måske en våddragt.
Hvis du surfer uden for højsæsonen i sommeren, så skal du klart have en våddragt på. Den vil hjælpe dig med at holde varmen både over og under vandet, så du kan surfe i længere tid.
Det er generelt vigtigt, at man tager højde for vejret, når man surfer. Selvom det er midt i sommerperioden, så kan vandet sagtens være koldt, og du får derfor brug for ekstra tøj. Hvis du er i tvivl om vandtemperaturen, så tag altid lidt ekstra tøj på. Du kan altid lyne din våddragt op, hvis det bliver for varmt.

 

Alt det man glemmer

De fleste kan sagtens huske, at man skal have en svømmevest og en våddragt på, men der er et par beklædningsgenstande mere som vil gøre din oplevelse lidt bedre.
Neopren sko forhindrer nemlig, at du kommer til at skære dine fødder på skarpe sten og muslinger, når du går i vandet. De er samtidig også med til at holde dine fødder varme i længere tid, da man hurtigt kan komme til at fryse dem i vandet. Du kan faktisk også få neopren handsker, så dine hænder heller ikke kommer til at fryse, og så er næsten hele kroppen faktisk pakket ind.
Når du kommer op af vandet og er færdig med at surfe, så skal du også forholdsvist hurtigt ud af din våddragt eller dit våde badetøj. Så sørg for, at du har tørt og varmt tøj med til bagefter, så du hurtigt kan få varmen igen. Jeg anbefaler her vores poncho, så du hurtigt kan blive pakket ind og få varmen. Den er endda også god til at give lidt ekstra privatliv, hvis ikke du vil vride dig ud af våddragten til offentlig skue.

De bedste hilsner,
Nanna