Hvorfor bruger du en våddragt?

Uanset om du vil surfe om sommeren, i foråret eller i efteråret, så er det vores klare anbefaling, at du anskaffer dig en SUP våddragt. Vejret herhjemme kan være rigtig dejligt, men det kan også hurtigt skifte, og derfor kan det være belejligt med en god varm SUP våddragt. SUP våddragter kommer i forskellige typer neopren og i forskellige tykkelser. Tykkelsen på våddragt indikere, hvor tyk i materialet den er, og dette giver indtryk af hvor varm samt til hvilken årstid SUP våddragten kan bruges. Vi anbefaler, at man benytter en 3 mm våddragt, og ønsker man at surfe i efteråret og vinterhalvåret, så skal man som minimum investere i en våddragt som er 4 eller 5 mm tyk.
En tynd våddragt er oftest mere fleksibel og har mere stræk end en tyk våddragt. Det giver dig en våddragt med mere bevægelighed, hvilket er en stor fordel, når du surfer.
Ofte skal man se efter en våddragt med både lange arme og ben, da det er den fornuftige løsning størstedelen af året, uanset hvilket niveau man surfer på. Neoprenen dække dermed hele kroppen, og dette er en stor fordel, hvis temperaturen falder eller hvis det bliver overskyet.

En våddragt skal hjælpe dig til at holde varmen på vandet, og dertil skal den sørge for, at du får det maksimale ud af din tid, når du surfer. En billig SUP våddragt vil føles som en trøje, men en god kvalitets våddragt vil sikre, at du får det maksimale ud af din tid på vandet. Den holder dig varm og sikrer bevægelighed!

 

Behøver jeg en våddragt?

Det er ikke et krav at bruge en våddragt, når man surfer. Dog er det et rigtig godt råd og en klar anbefaling, at man anskaffer sig en SUP våddragt. Det giver mulighed for, at man kan starte og forlænge sæsonen mange måneder og samtidigt øger det din aktive tid på vandet.
Derfor er det vores ærlig opfordring, at du investere i en våddragt når du skal ud at surfe. Vandet kan nemlig også blive køligt, selvom det er i sommerhalvåret. Der er desværre ingen garanti for, at sommeren bliver meget varm, så en våddragt vil derfor kunne sikre, at du alligevel kan tage dit SUP Board under armen.

 

Er der andet jeg har brug for?

Udover en god SUP våddragt, som skal hjælpe med at holde dig varm, så skal du overveje om du ikke gør noget fornuftigt i at investere i et par gode neopren sko. Ofte findes der skarpe sten og muslinger på bunden som kan skære i dine fødder, hvis du træder uheldigt.
Det er især, når man skal ud på vandet og tilbage ind på stranden, at man skal igennem strandkanten med sten og muslinger.
Her er det rart at have et par solide neopren sko med stærke såle, som kan forhindre skarpe sten og andre genstande at skære i dine fødder.
Et par neopren sko har man oftest mange år, så det gør ikke noget at bruge lidt mere på at investere i et par gode sko i høj kvalitet. Et par gode neopren sko koster fra cirka kr. 300 og op, og så har du dem også i mange år frem.