Svømmevest til voksne - vest til sup - Surfmore - 2

Sådan skal du forholde dig til solen, når du er på vandet

Med sommeren kommer solen også, og du har sikkert hørt det igen og igen: Man skal passe på solen, når man er på vandet. Solens stråler reflekteres nemlig på vandets overflade, så man kan meget hurtigt blive solskoldet, når man er ude med ens SUP board. Man kan desværre blive dårlig eller få solstik, hvis solen er meget hård, og derfor er det vigtigt at beskytte sig.

Solcreme, solcreme og atter solcreme

Man kan aldrig få for meget solcreme på, når man skal på vandet. Solcremen er med til at sikre, at du ikke så hurtigt bliver solskoldet, da den beskytter din hud mod solens stråler.
Alle har prøvet at blive solskoldet, og det er bestemt ikke en dejlig følelse, så gør dig selv en tjeneste og sørg for, at du tager solcremen på og i din drybag ude på vandet.
Vi anbefaler også, at du bliver ude af solen i mellem kl. 12-15, hvor solen er meget stærk. I det tidsrum kan du i stedet spise en god frokost og tag på vandet bagefter.

Har du ikke allerede en solcreme, kan du med fordel kigge på solcreme fra Sun Bum, der laver skønheds- og solcremeprodukter, der er rettet mod surfing og aktive mennesker.

Tag beskyttende tøj på: UV lycra, våddragter & mere

Mange vil måske gerne have lidt sol på kroppen, når de bevæger sig ud på vandet, men gem det hellere til, når du ligger på stranden. Tag i stedet for en kasket og en UV trøje på, så du beskytter din hud mod solen. En god og ordentlig beskyttelse mod solen er også med til at forebygge solstik, og det kan hurtigt blive farligt, særligt når man er på vandet.

Husk at drikke vand

Det er meget vigtigt, at man sørger for at drikke rigeligt med vand, når man er på vandet. Man kan nemlig hurtigt blive dehydreret i solen, og det er også en god måde at sikre, at man ikke blive dårlig.
Solstik kan nemlig komme, hvis ikke man får væske nok i varmen. Så sørg for at tage en god termoflaske med ud på vandet, så du kan få en kold tår vand, når tørsten melder dig. Du kan enten lægge den i din drybag med solcremen eller blot fastgøre den til fronten af dit hard SUP board eller oppustelige kajak.

De bedste hilsner,
Nanna